Sloboda se vratila na pobjednički kolosijek: Gornji Rahić nije imao šanse na Tušnju

Devet od deset ima Sloboda

Sloboda se vratila na pobjednički kolosijek: Gornji Rahić nije imao šanse na Tušnju

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Posljednju utakmicu dana u 10. kolu Prve lige FBiH odigrali su Sloboda i Gornji Rahić. Tuzlanski tim slavio je pobjedu rezultatom 2:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga pokušao je Dervišagić u 20. minuti, ali siguran na golu gostiju bio je Bahor.

Konačno prava akcija Slobode u 31. minuti. Dervišagić za Delića, a ovaj šutira sa ruba šesnaesterca, no lopta ide pored gola.

Samo minut kasnije izabranici Zlatana Nalića dolaze do prednosti. Ćivić je uposlio Delića koji pogađa. Sjajna je to akcija bila.

Sve je riješeno na otvaranju drugog dijela. Igrala se 51. minuta kada je Dervišagić uposlio Ćivića koji je postavio konačan rezultat.

Mogla je u 75. minuti Sloboda i do trećeg pogotka, ali je Delić pogodio stativu nakon duge lopte Kapetanovića. 

Oglasi

I nakon drugog gola Sloboda je nastavila kontrolisati stanje na terenu i upisala sigurnu pobjedu, te ostala na vrhu tabele.

S 27 bodova Sloboda je apsolutni lider i prvi favorit za plasman u Premijer ligu. Druga Stupčanica ima već sedam manje, dok je Gornji Rahić na osmom mjestu sa 17 poena.

U 11. kolu Sloboda će u goste na Bilino polje kod Čelika, dok će Gornji Rahić ugostiti Jedinstvo. Deseto kolo kompletirat će se sutra utakmicama Jedinstvo - Goražde i TOŠK - Tomislav.

Prva liga FBiH, 10. kolo:

Sloboda - Gornji Rahić 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloboda: Muminović, Mujkić, Husejinović, Dilaver, Delić, Dervišagić, Kurtalić, Ćivić, Beganović, Hasanbegović, Kapetanović.

FK Gornji Rahić: Bahor, Bošnjaković, Bijelić, Mazić, Čaušević, Ibrahimbašić, Fačić, Kadić, Biserović, Čavalić, Kadrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi