Sloboda i Mladost podijelili bodove na Tušnju

8. kolo Premijer lige BiH za kadete

Sloboda i Mladost podijelili bodove na Tušnju

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 8. kola Premijer lige Bone i Hercegovine za kadete na Tušnju su se sastale ekipe Slobode i Mladosti. Na kraju susret je završen neriješeno, rezultatom 2:2(0:2). 

Sjajno su susret otvorili gostujući fudbaleri. U 31. minuti nakon jedne dubinske lopte sjajno se snalazi Safet Čago i dovodi goste u vodstvo od 0:1.

Šest minuta kasnije ista situacija kao kod prethodnog gola, odbrana Slobode se ne snalazi najbolje nakon jedne dubinske lopte i Benjamin Čizmić povećava rezultat na 0:2.

Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

U nastavku susreta domaći fudbaleri zaigrali su mnogo bolje pa u 60.minuti preko Eldara Mehmedovića smanjuju na 1:2. Kada su svi očekivali novu pobjedu ekipe Mladosti, nakon jedne akcije Slobode jedan od fudbalera Mladosti igra rukom, a sudija Elvedin Topuzović pokazuje na bijelu tačku.

Siguran sa 11 metara bio je Edvin Kovačević za konačnih 2:2 u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi