Sloboda iz Novog Grada novi/stari prvoligaš
Foto: FK Sloboda

Prihvaćena ponuda

Sloboda iz Novog Grada novi/stari prvoligaš

Sloboda iz Novog Grada od naredne sezone će se takmičiti u 1. ligi Republike Srpske.

Na sjednici izvršnog odbora FSRS donesena je odluka da ovaj rang takmičenja od naredne sezone broji 16 klubova, a time se otvorilo mjesto brojnim aktuelnim drugoligašima.

Pozivnicu za učešće u prvoligaškoj konkurenciji dobila je i Sloboda iz Novog Grada, čiji je predsjednik Mladen Bosančić boravio u prostorijama Saveza te predao pismenu odluku za prihvatanje ponude.

Poziv nije iznenađujući ako se zna da je Sloboda u kontinuitetu igrala 19 godina 1. ligu i da je finansijska situacija u klubu veoma dobra, a uskoro također obilježavaju i 110 godina postojanja. Taj jubilej obilježit će utakmicom protiv Crvene zvezde.

U proteklom periodu u Slobodi su, vrijedi istaknuti, mnogo toga uradili i po pitanju infrastrukture. Stadion su renovirali, na pomoćni teren postavili reflektore...

Promo

Top Komentari

ek76
Novi grad? Koji je to grad jel Bosanski Novi ili ? Stvarno neznam zato pitam.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi