Mitrović pred Jedinstvo: "Kasnili su sa pripremama, ali neće doći da budu lak zalogaj"

Sloboda želi nova tri boda

Mitrović pred Jedinstvo: "Kasnili su sa pripremama, ali neće doći da budu lak zalogaj"

E. Oštraković

Ekipa Slobode iz Tuzle će u 2. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekati Jedinstvo iz Bihaća.

Idealana je ovo prilika za Tuzlake da iz dva kola imaju šest bodova jer su i u prvom kolu bili domaćini, te su sa 3:2 ostvarili pobjedu protiv Rudara iz Kaknja.

Danas je održana press konferencija FK Sloboda uoči utakmice sa Jedinstvom. Prisutnima su se obratili pomoćni trener Darko Mitrović, te fudbaler Kenan Delić.

"Kada je riječ o sutrašnjoj utakmici. Igramo protiv Jedisntva, to je ekipa koja ima određenih problema na samom startu. Kasnili su sa pripremama. Imali su sedam dana dodatnog rada, tako da ovdje neće doći da budu lak zalogaj. Imat će super ambijent i uslove za igru. Kada je riječ o nama i našoj ekipi, atmosfera je odlična. Nema nekih oscilacija. Za ovu utakmicu smo kompletni.

"Želimo da popravimo otvaranje utakmice i da izbjegnemo scenario kao protiv Rudara. Želimo prvi postići gol. Nadam se da ćemo zabilježiti novu pobjedu", rekao je između ostalog Mitrović.

Oglasi

Protiv Rudara je bilo vidljivo da je odbrana najslabiji dio tima. Da li se očekuju pojačanja?

"Što se tiče pojačanja, radimo na tome. Jasno nam je gdje nam trebaju pojačanja i u narednom periodu očekujemo igrače na tim pozicijama, ali dok se to ne desi igramo sa onim što imamo. Mislim da nije odbrana toliki problem, više nesretno neko otvaranje utakmice", jasan je Mitrović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Medijima se obratio i Kenan Delić.

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica protiv Jedinstva. Imaju oni par dobrih pojedinaca, ali mi smo svi spremni i atmosfera je odlična. Sutra idemo na tri boda i želimo da obradujemo navijače koje pozivaj da dođu u što većem broju", rekao je Delić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi