Teren na Tušnju danas će biti na pravom ispitu
Kiša i nepovoljni vremenski uslovi konačno ne predstavljaju problem na Tušnju.

Vremenska prognoza nije dobra

Teren na Tušnju danas će biti na pravom ispitu

E. Ganibegović, foto: E. Dindić

Renoviranje travnjaka na stadionima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zaista je pun pogodak, a najbolje bi se to danas trebalo vidjeti na meču Slobode i Širokog Brijega.

Na Tušnju su domaće utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrali i igraju dva kluba - Sloboda i Tuzla City.

Travnjak na tuzlanskom stadionu važio je za jedan od najlošijih, a naročito je bilo teško i igračima za igrati i nama za gledati kada bi još kiša ili snijeg dodatno pogoršali uslove za igru.

N/FSBiH je napravio odličan potez kada je krenuo u projekat postavljanja hibridnih travnjaka na stadionima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, no svakako da na tome ne treba stati. Još mnogo posla je pred čelnicima Saveza kako bi od Premijer lige napravili takmičenje kakvo zaslužuju ljubitelji klupskog fudbala u našoj zemlji. Tereni su bitan faktor, ali i suđenje je jedan od onih na kojem se mora raditi.

Do sada su postavljeni travnjaci na stadionima Asim Ferhatović-Hase, Areni Rođeni, Gradskom stadionu u Banjoj Luci, te na Tušnju, dok se radi Pod Bijelim brijegom dok za to vrijeme Zrinjski igra domaće utakmice u Čitluku.

Danas od 17 sati na Tušnju 31. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine utakmicom zatvaraju Sloboda i Široki Brijeg, a vremenska prognoza nije nimalo dobra.

Oglasi

U Tuzli je upaljen crveni meteoalarm za kišu i prema vremenskoj prognozi kiša bi trebala padati tokom cijele utakmice, ali i do utakmice.

To znači da će travnjak biti itekako natopljen, ali to ne bi trebalo predstavljati problem nakon renoviranja i danas će se najbolje vidjeti razlika u odnosu na prethodnu podlogu koja je bila na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gore priložena fotografija je uoči utakmice Sloboda - Velež u novembru 2021. godine kada je također kiša neprestano padala i napravila velike probleme i uništila teren.

Sloboda ovaj meč dočekuje na posljednjem mjestu na tabeli s 29 bodova, dva manje od Leotara i Tuzla Cityja. Široki Brijeg je šesti, ali bi pobjedom skočio na četvrto mjesto i približio se trećem Sarajevu na samo bod zaostatka, tako da je ovaj meč od krucijalne važnosti za oba tima - za Slobodu u borbi za ostanak, a za Široki Brijeg u bici za Evropu. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

realista1982
Prosao je test protiv Sarajeva,na onakvom pljusku...!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti