Ljeto će biti vrelo: Velikom broju zvijezda na kraju sezone ističe ugovor

Sastavljena je lista nogometaša

Ljeto će biti vrelo: Velikom broju zvijezda na kraju sezone ističe ugovor

Esmer Oštraković

Svi sa nestrpljenjem čekamo januarski prijelazno rok, jer se upravo u januaru dese oni neočekivani transferi, a on počinje za manje od sedam dana.

Osim što će se tada desiti neki transferi, veliki broj igrača upravo tada ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora sa svojim klubovima.

Upravo to znači da ti nogometaši mogu pregovarati sa ostalim klubovima kako bi dogovorili transfer nakon isteka ugovora u klubu u kojem se trenutno nalaze.

Transfermarkt je sastavio listu igrača kojima ugovor ističe u junu 2023:

Milan Škrinjar (Inter), Lionel Messi (PSG), Youri Tielemans (Leicester City), Karim Benzema (Real Madrid), Jorginho (Chelsea), Luka Modrić (Real Madrid), N'Golo Kante (Chelsea), Roberto Firmino (Liverpool), Ilkay Gundogan (Manchester City), Adrien Rabiot (Juventus), Marco Asensio (Real Madrid).

Osim njih na listi su još neki sjajni igrači:

Toni Kroos (Real Madrid), Memphis Depay (Barcelona), Moussa Dembele (Lyon), David De Gea (Man Utd), Stefan de Vrij (Inter), Angel Di Maria (Juventus), Marcos Alonso (Barcelona), Wilfried Zaha (Crystal Palace), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Raphael Guerreiro (B. Dortmund).

Klubovi bi što prije morali donijeti odluku kakve planove imaju sa ovim igračima, a ukoliko ih misle prodati to moraju uraditi u januaru.

Čak četvorici igrača na kraju sezone ističe ugovor sa Real Madridom, a to su Luka Modrić, Karim Benzema, Toni Kroos, te Marco Asensio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Benzema u dresu reala igra od 2009. godine, te je odigrao 617 utakmica u kojima je uspio postići čak 329 golova.

Na kraju sezone ugovor sa PSG-om ističe Leu Messiju, te će on tada postati slobodan igrač, ali navodno je postignut usmeni dogovor o produžetku saradnje.

Top Komentari

nestofino
I Karim BRAT... PONIZNI i on FAJTER. Zna igrati lopte . Najbolji na svijetu. ( pišem o fudbalu) nogometu / lopti...SPORTU. Niko nije SAVŠEN samo ON jeste. Ali dokaz i primjer za SVE VAS HAKLAMAŠE koji TROLATE ovdje kako se može uspjeti u životu i kako je život YEBENA stvar, komplikovana stvar gdje treba imati RAZUMIJEVANJA za sve ljude ovog svijeta/ dunjaluka i NE MRZI.... širite LJUBAV ne RAT , VOLITE SE NE MRZITE SE! PONIZNI PONOSNI SARAJLIJA BOSANAC i HERCEGOVAC, Bošnjak, musliman. Ž ljudiiii. .. čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svojih voljenih
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti