Vražići 92 i Mladost Tinja drže vrh, Mujkanović ponovo junak Kikača

Prva liga Tuzlanskog kantona

Vražići 92 i Mladost Tinja drže vrh, Mujkanović ponovo junak Kikača

S. Mlaćo

U Prvoj ligi Tuzlanskog kantona u danima vikenda odigrani su susreti 6. kola. Vražići 92 i Mladost (T) imaju po 12 osvojenih bodova. 

Vražići su u ovom kolu 2:0 savladali Trešnjevku uz dva pogotka Muhamed Šerifović.

U duelu dvije Mladosti slavila je ona iz Tinje. Strijelci za domaće bili su Asmin Dedić, Muriz Salkić, a autogol je postigao Aldir Puškarević.

FK Mladost iz Kikača je savladala Omaziće 1937 sa minimalnih 1:0. Junak domaćih ponovo je bio sjajni kapiten Semir Mujkanović, koji je i najzaslužniji što će se ovaj tim danas naći u žrijebu parova za osminu finala Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Orahovica je 2:0 savladala Rijeku (Enis Ahmetović, Semir Dedić), dok je najefikasniji meč ovog kola viđen u Palanci. Polet je sa 4:3 bio bolji od Proletera. Za domaće je hat trick upisao Mirsad Memišević, a jedan pogodak je dodao Eldin Lejlić. Za goste su pogađali Sabrija Čikarić, Adi Kadić i Almir Halilović.

Duel između Doboj Istoka i Jedinstva Lukavica prekinut je kod rezultata 2:1 za domaće zbog nedovoljnog broja igrača gostujuće ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije