Sloga na najbolji način iskoristila kikseve Zvijezde i Olimpika

Ponovo se zakuhalo na tabeli

Sloga na najbolji način iskoristila kikseve Zvijezde i Olimpika

E. Čaušević, foto: A. Berbić

Fudbaleri Sloge iz Simin Hana danas su na gostovanju savladali Bratstvo (4:1) i tako iskoristili na najbolji način "kikseve" Zvijezde i Olimpika koji su doživjeli neočekivane poraza u okviru 20. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Prvu šansu na utakmici imali su igrači Bratstva kada je zaprijetio Jaganjac, ali se rezultat nije mijenjao. Sloga je uspjela da odoli početnom pritisku domaće ekipe i jasno je bilo da gosti čekaju svoju prvu pravu priliku na utakmici.

Igrači Sloge to su dočekali u 35. minuti utakmice kada je Poturalić zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba za vodstvo gostiju od 1:0. Na početku drugog poluvremena u centru pažnje ponovo je bio Poturalić koji je postigao svoj drugi gol na meču za 0:2.

Sloga je posao na ovoj utakmici završila dvadesetak minuta prije kraja meča kada je Aidin Mahmutović majstorski pogodio za 0:3. Na 1:3 smanjio je Hasić, dok je konačnih 1:4 svojim drugim golom postavio Mahmutović u sudijskoj nadoknadi.

Pobjeda Sloge dobila je mnogo na značaju jer su Zvijezda i Olimpik doživjeli neočekivane poraze, te se porba za prvo mjesto ponovo "zakuhala". Zvijezda je prva sa 41 bofom, a na drugom mjestu sada je Sloga sa 39 bodova koliko ima i trećeplasirano Orašje. Ekipa Olimpika pala je na četvrto mjesto i ima 38 bodova.

Bratstvo - Sloga 1:4 (Hasić 2'/Poturalić 35', 53', Mahmutović 70', 90')

Bratstvo: Divković, Hasić, Alihodžić, Salkić, Šuša, Mousa, Jaganjac, Vehabović, Mujkić, Ćosić, Salkić.

Sloga Simin Han: Lalić, Efendić, Šarčević, Jazvin, Bošnjak, Poturalić, Stjepanović, Širanović, Konjić, Ziljkić.

Olimpik je na domaćem terenu ugostio ekipu Metalleghea. Domaći su zaprijetili već u sedmoj minuti kada je pokušao Uzelac, ali lopta je otišla pored gola. Do kraja prvog dijela domaći su imali još nekoliko veoma dobrih prilika, ali ostalo je 0:0.

Već u prvoj minuti drugog dijela Karić je imao dobru priliku, ali nije uspio da zatrese mrežu gostiju. Promašaje Olimpika gosti iz Jajca kaznili su u 62. minuti kada je Hreljić pogodio za 0:1 i hladan tuš na Otoci.

Olimpik - Metalleghe 0:1 (Hreljić 62')

Olimpik: Bandović, Jusić, Uzelac, Osmanović, Muminović, Karić, Kovač, Stojanović, Blaić, Tatar, Vukomanović.

Mettaleghe: Kukrina, Pljevljak, Hota, Malbašić, Kovač, Bevanda, Haračić, Alispahić, Hreljić, Pavlović, Kukavica.

Lider Zvijezda nastavila je s lošim igrama u posljednjih nekoliko mečeva. Nakon dva vezana remija na domaćem terenu izabranici Nermina Šabića danas su doživjeli neočekivan poraz na gostovanju protiv fenjeraša Jedinstva.

Ekipa iz Bihaća do prednosti je stigla već u 13. minuti kada je Radosavljević zatresao mrežu Zvijezde za 1:0. Gosti iz Gradačca imali su nekoliko odličnih prilika u nastavku da se vrate u meč, ali Jedinstvo je nekako uspjelo da se odbrani i dođe do veoma važne pobjede.

Jedinstvo - Zvijezda 1:0 (Radosavljević 13')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedinstvo: Alijagić, Nuspahić, Jašarević, Dizdarić, Dizdarić Zahid, Mujagić, Abdihodžić, Hodžić, Jazvin, Remić, Radosavljević.

Zvijezda: Prljača, Adžem, Delić, Brčkalić, Hevešević, Devedžić, Kesić, Čivić, Ivanovski, Kapetan, Huseinspahić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi