Sloga sigurna, remi Slavije, novi poraz Drine

Prva liga RS

Sloga sigurna, remi Slavije, novi poraz Drine

S. Mlaćo

Sloga iz Gornjeg Crnjelova je nastavila sa sjajnim igrama u novoj sezoni Prve lige RS i upisala šestu pobjedu u sedam kola. 

Danas su nogomtaši lidera na tabeli na svom terenu bili bolji od Kozare rezultatom 2:0. Poveli su domaći pogotkom Davora Arnautovića u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena sa 11 metara, a konačnih 2:0 postavio je u 51. minuti Baćo Nikolić.

Pogotkom Stefana Gavranovića Rudar iz Prijedora je sa minimalnih 1:0 savladao Željezničar Sport Team, dok je Alfa Modriča savladala Podrinje 2:1. Za domaće su pogađali Nebojša Prljeta i Marko Tadić, a za goste Filip Vujić.

Slavija i Tekstilac su podijelili bodove u Istočnom Sarajevu (1:1). Oba pogotka su postignuta sa 11 metara, a prvi su poveli gosti pogotkom Ozrena Perića u 14. minuti.

Konačnih 1:1 postavio je Igor Radovanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Drina je i dalje posljednjeplasirana momčad tabele. Danas su Zvorničani upisali novi poraz, ovaj put od Sutjeske na svom terenu 2:1. Drina je povela u 28. minuti pogotkom Miloša Jokića sa 11 metara, što je ujedno bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Izjednačenje Sutjesci donosi Marko Mrgud u 70. minuti, a konačnih 1:2 postavlja pet minuta kasnije Đorđe Okuka, također sa 11 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti