Sloga slavila u Čapljini i dva kola prije kraja sve ima u svojim rukama

Velika pobjeda ekipe iz Simin Hana

Sloga slavila u Čapljini i dva kola prije kraja sve ima u svojim rukama

E. Čaušević

Fudbaleri Sloge iz Simin Hana danas su ostvarili veliku pobjedu u gostima protiv Čapljine (2:1) u okviru 28. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon iznenađujućeg poraza u prošlom kolu na domaćem terenu od Veleža ekipa Sloge uspjela je danas da dođe do veoma važna tri boda na gostovanju u Čapljini. Ipak, utakmica nije tako dobro počela za goste.

Naime, u 15. minuti utakmice hladan tuš za goste kada je svoju mrežu zatresao Jovo Kojić za vodstvo Čapljine od 1:0. Sloga je nakon toga krenula svim silama po izjednačenje koje je stiglo u 40. minuti kada se u listu strijelaca upisao kapiten Ivan Kostić.

U nastavku utakmice bilo je jasno da će Sloga krenuti po pobjedu koja će im ih i dalje ostaviti u najboljoj poziciji za plasman u Premijer ligu. Čapljina je uspjela nekako da odoli udarima Sloge, ali im nije bilo spasa u 75. minuti kada je Ziljkić iskoristio grešku odbrane i pogodio za veliko slavlje Sloge.

Čapljina je u finišu utakmice pokušala da dođe do izjednačenja, imala nekoliko dobrih šansi, ali je ostalo 1:2 za goste iz Simin Hana. Sloga je i dalje prva na tabeli i sada ima 60 bodova, dok drugoplasirani Olimpik ima dva boda manje.

Podsjećamo, do kraja prvenstva u Prvoj ligi FBiH ostala su još samo dva kola.

Prva liga FBiH, 28. kolo:

Čapljina - Sloga 1:2 (Kojić (ag) 15', Kostić 40', Ziljkić 75')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Čapljina: Pavlović, Jović, Popović, Leko, Pervan, Zubac, Begić, Dučić, Rodin, Miketek, Sušić.

FK Sloga: Lalić, Efendić, Kostić, Šarčević, Bošnjak, Milaković, Poturalić, Stjepanović, Kojić, Ziljkić, Vukmirović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti