Deset minuta "ludila" u Modriči: Psovke, naguravanje, brojni crveni kartoni i penal kao vrhunac

Meč Sloga - Zrinjski je bio zaustavljen

Deset minuta "ludila" u Modriči: Psovke, naguravanje, brojni crveni kartoni i penal kao vrhunac

Admin Čaušević

Utakmica 21. kola između Sloge Meridian i Zrinjskog bila je prekinuta na desetak minuta u drugom poluvremenu i to sve nakon što je sudija Antoni Bandić dosudio penal za goste. 

Nardin Mulahusejnović je pao nakon duela sa odbranom Sloge, a sudija Bandić je bez previše razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Uslijedile su scene specifične za balkanske područuje i protesti sa obje strane. Bilo je tu naguravanja i psovki te niz isključenja.

Bandić je odlučio isključiti nekoliko članova iz obje ekipe, a najviše se ističe crveni karton treneru Plemića, Željku Petroviću.

Petrović kako i još neki članovi stručnog štaba Zrinjskog su završili na tribini stadiona u Modriči, a Crnogorca neće biti na klupi u derbiju protiv Borca.

Oglasi

Također isključena su i dvojica fudbalera koji su bili na terenu. U pitanju su Nikolić za Dobojlije, te Ćuže za Mostarce.

Prekid je trajao desetak minuta, a nakon što se utakmica nastavila Bilbija je izveo penal i bez problema pogodio.

Inače, utakmica je bila puna naboja od samog starta da bi sve kulminiralo nakon što je Bandić dosudio penal za Zrinjski. 

Drama je viđena i duboko u sudijskoj nadoknadi kada je Sloga uspjela zabiti izjednačujući gol za nestvarno slavlje pristalica Dobojlija za konačnih 1:1. Strijelac je bio Grabež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preostaje da se vidi da će nakon utakmice biti dodatnih suspenzija za aktere nemilih scena, a dosta toga će svakako zavisiti od sudijskog izvještaja. 

S obzirom da uskoro počinje treći krug takmičenja WWin lige, ulog na terenu postaje sve veći neće biti iznenađenje ukoliko slične scene budu sve češća pojava u nastavaku sezone.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Penal je više nego očigledan ...Čak su dva igrača Sloge napravila penal ...
8 0
Hare1991
Baš me cudi što je toliko crvenih i žutih, sa kim Zrinjski igra slijedeću, je li borac? Hahahaha Show liga
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi