Toure asistent u reprezentaciji Obale Slonovače
Foto: EPA

U novoj ulozi

Toure asistent u reprezentaciji Obale Slonovače

Fudbalski savez Obale Slonovače saopštio je da je Kolo Toure novi pomoćnik selektora Marca Wilmotsa. 

Nekadašnji fudbaler Liverpoola, Manchester Cityja i Arsenala je sredinom septembra objavio da završava sa aktivnim igranjem, međutim iz fudbala se nije povukao, a novu funkciju je dobio u reprezentaciji svoje zemlje. 

U narednom periodu Toure će pomagati u radu selektoru Obale Slonovače Marcu Wilmotsu, a njih dvojica će po prvi put zajedno na klupi biti na meču protiv Malija u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Nešto ranije Toure je također dobio posao i u Celticu, gdje će pomagati trenerima u prvom i omladinskom timu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Obala Slonovače se inače u grupi C afričkih kvalifikacija nalazi na prvom mjestu sa sedam bodova. Drugoplasirani Maroko ima šest, Gabon je treći sa pet, dok je sa dva na posljednjem mjestu Mali. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi