Slovačka s pola gasa riješila danske amatere

Prijateljski susret u Trnavi

Slovačka s pola gasa riješila danske amatere

Reprezentacije Slovačke i Danske su odigrale prijateljski susret pred prve izazove u Ligi nacija za obje selekcije. Utakmica je odigrana u Trnavi, a Slovačka je slavila laganu pobjedu rezultatom 3:0.

Fudbaleri Slovačke su ovaj susret odradili sa trećinom snage, a može se reći da se većini njih ovaj meč nije ni igrao zbog izuzetno slabog protivnika.

Naime, Dansku proteklih dana potresa saga oko komercijalnih prava i sponzorstva zbog kojih je došlo do raskola između saveza i fudbalera, pa su danski A reprezentativci odbili igrati za svoju državu.

Zbog toga je danas na teren stadiona u Trnavi istrčala ekipa "skrpljena" uglavnom od fudbalera danskih klubova iz trećeg i četvrtog ranga, dok su svoje mjesto u ovoj reprezentaciji našli i neki futsaleri poput golmana Haagha kojeg je bilo poprilično neobično vidjeti kako u nekim situacijama interveniše u pravom malonogometnom stilu. Ipak, Haagh je obavio dobar posao.

Slovaci su poveli već u 11. minuti, izuzetno lagano preko Nemeca kojem je asistirao Kucka. Nastavili su Sovaci igrati u laganom tempu, a do 2:0 su stigli u 37. minuti preko Rusnaka. Asistent je ponovo bio Kucka.

Konačnih 3:0 postavio je reprezentativac Danske Fogt koji je izuzetno nespretno reagovao u defanzivi i loptu pospremio u vlastitu mrežu.

Ipak, treba dodati da se Danci nisu obrukali u Trnavi bez obzira na nonšalantan pristup slovačkih fudbalera.

Top Komentari

Bhf
Nema vise ni za drzavni grb besplatno,malo im sto zaradjuju u klubovima pa hoce i od drzave.nema ono srce na teren
13 4
mbape
koliko vidim u ovom tekstu Danci se nadavali golova.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi