Ko su ovi ljudi? Sastav Danske za predstojeće utakmice je i smiješan i žalostan
Danci su nekako uspjeli 'sklepati' reprezentaciju koju čine fudbaleri za koje ne zna ni Wikipedia...

Ovo će prepričavati unucima

Ko su ovi ljudi? Sastav Danske za predstojeće utakmice je i smiješan i žalostan

Fudbalska reprezentacija Danske će večeras u Trnavi igrati prijateljski meč sa Slovačkom, koji bi lako mogao da preraste u igru mačke i miša.

Znamo da je Danska respektabilna selekcija sa nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca poput Christiana Eriksena ili Kaspera Schmeichela, koja je na minulom Svjetskom prvenstvu igrala osminu finala, a po rejtingu je definitivno ispred Slovačke. Međutim, Slovaci će biti apsolutni favoriti jer danski tim koji će zaigrati večeras nije dorastao ni selekciji San Marina.

Danski reprezentativni fudbal suočio se sa nevjerovatnim problemom koji je nastao iz sukoba Saveza i Asocijacije profesionalnih fudbalera te zemlje oko raspodjele novca od komercijalnih prava. Svi standardni A reprezentativci su stupili u štrajk, kasnije su im se pridružili i fudbaleri iz nižih liga pa su u ponedjeljak u avionu iz Kopenhagena za Trnavu bili samo novinari.

Pozivali su Danci javno fudbalere iz drugih i trećih liga, a na kraju su nekako uspjeli 'sklepati' reprezentaciju koju čine fudbaleri za koje sigurno niste čuli. Mnogi od njih se fudbalom ne bave profesionalno, većina nastupa u trećoj ili četvrtoj ligi te zemlje dok su neki od njih bave i malim fudbalom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

O kakvim anonimusima je riječ dovoljno govori i podatak da niti jedan od 24 fudbalera sa danskog spiska za utakmicu sa Slovačkom nema svoj profil na Wikipediji. Naravno, svima će ovo biti prve utakmice za Dansku u životu, a sigurno i posljednje.

Danska osim prijateljske utakmice sa Slovačkom igra i meč sa Velsom u nedjelju u okviru Lige nacija, a vidjet ćemo hoće li se zbog ovog cirkusa suočiti s kaznom UEFA-e.

Top Komentari

Racku Jaja
"smiješan i žalostan" pogledaj se u ogledalo
18 2
Benjamingst
Pa zar se to desava u jednoj Danskoj?Znaci nije samo na Balkanu sve crno.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti