Cirkus kakav se ne pamti: Za Dansku će igrati YouTuberi, futsaleri, amateri...

Doslovno su 'sklepali' reprezentaciju

Cirkus kakav se ne pamti: Za Dansku će igrati YouTuberi, futsaleri, amateri...

Danski reprezentativni fudbal suočio se sa nevjerovatnim problemom koji je nastao iz sukoba Saveza i Asocijacije profesionalnih fudbalera te zemlje oko raspodjele novca od komercijalnih prava.

DBU (Danski savez) od igrača traži da potpišu novi ugovor, dok oni insistiraju da se produži stari a situacija je toliko ozbiljna da su u ponedjeljak u avionu iz Kopenhagena za Trnavu bili samo novinari.

Dancima predstoje prvo prijateljska utakmica sa Slovačkom (sutra), a potom i sa Velsom u nedjelju na početku Lige nacija, a Eriksena, Poulsena i Bendtnera će na terenu zamijeniti amateri i igrači koji do jučer nisu mogli ni sanjati da će ikada obući dres ove selekcije.

Iz danskog saveza su čak uputili poziv fudbalerima iz prve, druge i treće lige da se jave na okupljanje i tako naprave tim, ali im je stigao negativan odgovor te će za reprezentaciju zaigrati brojni amateri, rekreativci, futsaleri pa čak i YouTuber "Brizze", koji je zvijezda street soccera.

Da se zaista sprema nezapamćeni cirkus govori i izjava direktora danskog saveza Kima Hallberga, koji je na ovu temu rekao: "Ne mogu ni potvrditi, a ni demantovati te informacije".

Danski mediji navode da je mail Saveza doslovno zatrpan prijavama laznih lokalnih ekipa koje žele da igraju za reprezentaciju, a vidjet ćemo kakva će biti reakcija UEFA-e. U najgorem slučaju, Danskoj prijeti izbacivanje sa Evropskog prvenstva 2020. godine.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

How many? 😂🎈

A post shared by Brian Mengel (Brizze) (@brianmengel) on

Top Komentari

Medo-Brundo
Ovu utakmicu moram gledati.
22 0
Benjamingst
Danska pa zar se to vama desava?
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi