Slovenski prvak zainteresovan za bivšeg kapitena Čelika
Horić ima još dvije godine ugovor s Antalyasporom, ali ne želi da mu ugovor protekne sjedeći na klupi

Horić za SportSport.ba potvrdio interes Olimpije

Slovenski prvak zainteresovan za bivšeg kapitena Čelika

D. Kurbegović

Olimpija iz Ljubljane u prošloj sezoni prekinula je dominaciju nogometaša Maribora u Sloveniji.  U narednoj sezoni žele odbraniti titulu prvaka, ali i pokušati otići što dalje u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Prvaci Slovenije žele pojačati svoj defanzivni dio, a prva želja im je bh. internacionalac Kenan Horić. Kako piše SN ekipa, odnosno Sportske novosti, Olimpija želi dovesti Horića na posudbu s opcijom otkupa, ili odmah da ga otkupi od turskog Antalyaspora čiji je 27-godišnji stoper igrač.

Kontaktirali smo Horića, koji je za SportSport.ba potvrdio interes Olimpije za njegove usluge, te da mu se sviđa opcija povratka u Sloveniju.

"Prošlu sezonu sam proveo na posudbi u kiparskom Pafosu, gdje sam igrao standardno, sve dok nisam doživio jednu, pa poslije i drugu povredu. Ipak mogu biti zadovoljan svojim učinkom, jer sam odigrao 22 utakmice, što mi je bio i osnovni cilj, kada sam prihvatio da dođem na posudbu na Kipar, kako bih imao što veću minutažu. Ipak, ja se 1. juna moram javiti na prozivku Antalyaspora, sada je trener Bulent Korkmaz, bivši proslavljeni fudbaler Galatasaraya, te dugogodišnji reprezentativac Turske, pa ću vidjeti o čemu on razmišlja. Ako vidim da nisam u njegovim ozbiljnim planovima, promijenio bih sredinu, jer nisam igrač koji se zadovoljava sjediti na klupi, bez obzira koji je klub u pitanju", ističe Horić.

Ne isključuje povratak u Sloveniju, gdje je sjajnim igrama u Domžalama prije dvije godine obezbjedio transfer u Tursku.

"Svakako da mi je zanimljivo što me Olimpija želi, dobro poznajem tu ligu i mentalitet tako da me svakako zanima opcija povratka u Sloveniju. Olimpija je prošle godine prekinula dominaciju Maribora i sada su mnogo jači, nego je to bilo prije par godina, kada sam ja igrao za Domžale. Slovenska liga je dobro praćena, Olimpija će igrati Ligu prvaka i to bi svakako bila dobra opcija za mene, ako ne ostanem u Antalyasporu", kazao je za SportSport.ba Kenan Horić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Horić je prošao sve omladinske kategorije Čelika, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica, kao kapiten Čelika i najbolji igrač kluba u toj sezoni ostvario je transfer u slovenske Domžale u januaru 2014. godine. U dresu Domžala odigrao je 90 utakmica, gdje je također nosio kapitensku traku.

Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu u junu 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. U dresu Antalyaspora odigrao je 10 utakmica, da bi zatim na lični zahtjev otišao na posudbu u kiparski Pafos, gdje je prošle sezone ubilježio 22 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi