Ima 15 godina, dolazi iz Gane, a igrače prolazi kao čunjeve

I naravno, postiže golove

Ima 15 godina, dolazi iz Gane, a igrače prolazi kao čunjeve

S. Grebović

Iz Gane nam stiže nevjerovatan snimak gola jednog anonimnog tinejdžera.

Da najveći mađioničari ove igre ne stanuju samo u ligama petice dokaz je i jedan dječak iz Afrike.

Riječ je o 15-godišnjem Mizaku Asanteu, koji je u utakmici doigravanja za drugu ligu Gane postigao pogodak za svoj tim i to na kakav način.

On je prošao čak petoricu svojih čuvara kojima je prodao seriju drbilinga, zatim je zaobišao golmana i loptu zakucao u mrežu.

Gol je to kakav neodovljivo podsjeća na one koje postiže Lionel Messi. Čista magija!

Inače, Asanteova ekipa Golden Kick je nakon boljeg izvođenja penala slavila protiv Mobile Phone Peoplea i tako izborila plasman u drugu ligu ove države.

Pogledajte gol za pamćenje.

Top Komentari

Hamic14
Morate da znate isto da pojedine zemlje afrike koriste drugacije kalendare,tako da recimo neko ko je rodjen 2000te on nema po njihovom kalendaru 21 godinu nego manje… I tu se upravo pravi ta razlika u igracima koji po navodima imaju 15 ili 16 godina
2 0
denimen9
Vini za sirotinju!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi