Bilino polje neće biti puno: Velež i Zrinjski igraju za mnogo više od trofeja i Savezove "siće"
FOTO: Osvajač Kupa BiH će dobiti prelazni i pehar u trajno vlasništvo

Finalni meč Kupa je na programu 17. maja

Bilino polje neće biti puno: Velež i Zrinjski igraju za mnogo više od trofeja i Savezove "siće"

A. Čaušević

Najprestižniji trofeji u bh. fudbalu će i narednu godinu provesti u gradu na Neretvi. Zrinjski i Velež su se etablirali kao najuspješniji klubovi posljednjih godina i sada će u direktnom duelu igrati za trofej. 

Zrinjski je navikao, a Velež se navikava. Mostarski rivali će i ove sezone donijeti oba trofeja u svoj grad, samo je pitanje u čijim prostorijama će završiti.

Nekako po običaju titula prvaka je rezervisana za Plemiće, dok Velež ima priliku da odbrani titulu Kupa BiH osvojenu prošle godine.

Bit će to prvi meč ova dva kluba u kojem direktno odlučuju o trofeju. Finale Kupa igrat će se 17. maja na stadionu Bilino polje.

Zrinjski je na domak od odbrane titule i osvajanjem Kupa bi stigao do prve duple krune u klupskoj historiji

S obzirom na rivalstvo u ovakvim utakmicama se piše historija. Radi se o meču koji ostaju u trajnom sjećanju i pamti se samo pobjednik. Il' si bos il' si hadžija. Nema druge.

Trofej koji će pripasti pobjedniku i nagradni fond od 50.000 kojeg će podijeliti finalisti je skoro pa ništa u odnosu na prestiž kojeg će dobiti osvajač.

Oglasi

Kada je u pitanju podjela i više nego skromnog nagradnog fonda pobjedniku će pripasti 30.000, a poraženom 20.000 KM. Osim toga, osvajač će dobiti prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo.

Bit će ovo druga uzastopna sezona da se u finalu igra jedna utakmica. Prošla sezone je pokazala da je ta odluka bila puni pogodak. Domaćin će ponovo biti Bilino polje.

Velež brani trofej Kupa osvojen prošle sezone

Već sada je manje-više poznato da tribine zeničkog hrama fudbala neće biti ispunjene. Robijaši smatraju da južna tribina Bilinog polja pripada samo navijačima Čelika, pa će tako prema svemu sudeći biti i ove sezone.

FS BiH, kao organizator meča, će svakako u narednim sedmicama koordinirati sa klubovima te lokalnom policijom kako bi sve proteklo u najboljem mogućem redu pošto se očekuje "mostarski desant" na Zenicu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Velež je u prilici da ponovi uspjehe Željezničara i Sarajeva koji su jedini uspjeli odbraniti Kup. Plavi sa Grbavice su to uradili u sezonama 2010/11 i 2011/12, a Bordo tim 2018/19 i 2020/21.

Zrinjski također ima priliku da ponovi uspjehe dva najveća bh. kluba, tj. da osvoji duplu krunu. Željezničar je do tog dostignuća stigao u sezoni 2011/12, a Sarajevo u sezoni 2018/19.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Ovi robijaši su presmješni, a još gori su oni koji uvažavaju tih 20 narkomana. Šta oni imaju kome braniti. Nije tribina njihovo privatno vlasništvo. Ako savez iznajmljuje stadion, onda ima pravo da diktira snjim za tih 90 min.
3 3
user1676368963
Robijaši su uz Red Army, bujrum po titulu
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi