Službeno: Caballero novi golman Chelseaja
Foto: EPA

Potpisao za engleskog prvaka

Službeno: Caballero novi golman Chelseaja

Midhat Šljivak

Iskusni golman Willy Caballero novi je čuvar mreže engleskog prvaka Chelseaja.

Ovaj 35-godišnji čuvar mreže dogovorio je uslove ugovora s Plavcima, a u redove šampiona Premiershipa stiže iz velikog rivala Manchester Cityja.

On je na Stamford Bridge stigao kao zamjena za bh. golmana Asmira Begovića, koji je potpisao za Bournemouth, a u narednoj sezoni će biti rezerva Thibautu Courtoisu.

"Sretan sam zbog dolaska  u Chelsea. Radujem se novim trofejima i nadam se da ćemo imati dosta uspjeha", rekao je Caballero.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinski golman je prethodne tri sezone nosio dres Manchester Cityja, a u karijeri je nastupao još za Elche, Malagu i Boca Juniors.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi