Smail Prevljak ima najljepšu moguću podršku u jednoj od utakmica sezone

Eupen u borbi za ostanak u eliti

Smail Prevljak ima najljepšu moguću podršku u jednoj od utakmica sezone

E. Ganibegović

Dok se dva bh. reprezentativca bore za play-off za prvaka i play-off Konferencijske lige u Belgiji, jedan je u borbi za ostanak u eliti. Danas igra jako važnu utakmicu, a s tribina ima najljepšu moguću podršku.

Gusto je u belgijskoj Jupiler Pro ligi kada je u pitanju borba za ostanak u eliti. Posljednji Seraing je već prežaljen, a od 14. do 17. mjesta dva kluba će ispasti, a dva ostati.

Eupen je 33. kolo dočekao na 15. mjestu s 28 bodova, četiri više od Waregema i upravo ta dva tima danas igraju međusobni susret koji je za oba tima jedan od najvažnijih u sezoni.

Nije dobro krenulo po Eupen jer su gosti stigli do prednosti već u petoj minuti susreta kada je pogodio Fila i ostaje da vidimo šta će se dalje odvijati na Kehrwegstadionu.

U početnoj postavi domaćeg tima s devetkom na leđima našao se bh. reprezentativac Smail Prevljak koji je partner u napadu Stefu Peetersu.

Na tribinama se nalazi i najljepša moguća podrška za našeg reprezentativca. Naime, za njega danas navija njegov sin Sami.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Sami je rođen 23. decembra 2021. godine, a fotografiju s tribina danas je na Instagramu objavila njegova majka Nejra.

Vidjet ćemo da li će Samijeva podrška donijeti sreću Prevljaku i ekipi kojoj bi eventualni kiks danas mogao donijeti dodatnu glavobolju.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Podsjetimo, jučer je Standard Liege s 3:1 bio bolji od Charleroija i primakao se plasmanu u play-off za prvaka, a Gojko Cimirot igrao je do 73. minute.

Dino Hotić i Cercle Brugge će na teren od 18:15 kada dočekuju St. Truiden. Omaleni bh. reprezentativac i njegov tim u borbi su za play-off za Konferencijsku ligu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi