Eupenu gori pod nogama, Prevljak je danas bio jedina svijetla tačka u teškom porazu!

Izgubili od direktnog konkurenta

Eupenu gori pod nogama, Prevljak je danas bio jedina svijetla tačka u teškom porazu!

E. Ganibegović

Smail Prevljak danas je bio jedina svijetla tačka u katastrofalnoj utakmici Eupena kojeg je na njihovom stadionu deklasirao direktan konkurent u borbi za ostanak u ligi.

U okviru 33. kola belgijske Jupiler Pro lige Eupen je danas na svom terenu ugostio Waregem i poražen je s visokih 1:5.

Već u petoj minuti bilo je 0:1, a pogodio je Fila. Do kraja prvih 45 minuta prava katastrofa za Eupen i bilo je jasno da u drugoj dijelu nemaju šta tražiti.

Gano je postigao hat-trick u rasponu od 28. do 45. minute, a Vormer je kompletirao hat-trick asistencija i bilo je 0:4 kada se otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog dijela Smail Prevljak je smanjio na 1:4, no domaći tim danas više od toga nije mogao.

Vossenu je poništen gol u 60. minuti, no ipak gosti do 1:5 dolaze u 79. minuti kada je pogodio Vormer i tako golom krunisao sjajnu partiju.

Oglasi

Današnji gol za Smaila Prevljaka bio je šesti u sezoni, a ima i jednu asistenciju. Odigrao je svih 90 minuta, a u 89. dobio žuti karton.

S tribina je imao veliku podršku u vidu supruge Nejre i jednogodišnjeg sina Samija. 

Opis nije dostupan.

Nakon ovog poraza njegov tim je 15. sa 28 bodova i ima samo bod više od svog današnjeg rivala koji je prvi u zoni ispadanja, odnosno na 16. mjestu i Prevljaka i društvo do kraja čeka grčevita borba za opstanak.

U 34. kolu Prevljak i ekipa će na teško gostovanje kod Club Bruggea, dok će Waregem biti domaćin Cercle Bruggeu za koji igra Dino Hotić.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jupiler Pro League, 33. kolo:

Eupen - Waregem 1:5 (Prevljak 46'; Fila 5', Gano 28', 39', 45', Vormer 79')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi