Prevljak nakon Bundeslige dobio još dvije ponude: Želi ga Ibišević, ali i još jedan velikan
Prevljak napušta Eupen, a za sada ima opciju ostati u Belgiji ili ići u Njemačku.

Bh. napadač privukao interes

Prevljak nakon Bundeslige dobio još dvije ponude: Želi ga Ibišević, ali i još jedan velikan

E. Ganibegović

Nakon tri godine bh. napadač Smail Prevljak napušta Eupen. Ističe mu ugovor na kraju juna i na ljeto će biti slobodan u potrazi novog kluba, a ponuda ne nedostaje.

Prije nekoliko dana objavili smo informaciju kako je povratnik u Bundesligu, Darmstadt, zainteresovan za 28-godišnjeg bh. napadača Smaila Prevljaka.

Igranje u Bundesligi svakako zvuči vrlo primamljivo, no sada je ovaj rođeni Konjičanin na radaru još dva tima, jednog iz Njemačke i jednog iz Belgije. 

Drugi tim iz Njemačke koji ga želi jeste tim koji je minule sezone ispao iz društva najboljih i želi ekspresan povratak, a u pitanju je berlinska Hertha.

Vedad Ibišević je pomoćni trener u ovom timu, te je jasno da ga legendarni bh. reprezentativac želi kako bi ojačao napad tima koji bi bio konkurentan za vrh Cvajte.

U Njemačkoj drugoj Bundesligi nastupaju i drugi bh. reprezentativci poput Nikole Vasilja (St. Pauli) i Harisa Duljevića (Hansa Rostock).

Oglasi

S druge strane, Prevljak ima opciju i da ostane u Belgiji. Za njegove usluge zainteresovan je tamošnji velikan, ekipa Anderlechta. 

Ovaj tim je tako obnovio interes za našeg napadača koji je u dresu Eupena nastupio 99 puta i postigao 42 pogotka uz 11 podijeljenih asistencija. 

Podsjetimo, Prevljak je dijete Igmana iz Konjica, no kao tinejdžer 2013. godine odlazi u omladinski pogon RB Leipziga. Bio je u Lieferingu, Salzburgu i Mattersburgu, prije no što je 2020. godine otišao u Eupen. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 24 nastupa i postigao šest pogodaka, a debitovao je 23. marta 2018. godine u prijateljskom duelu protiv Bugarske (0:1) u Razgradu. 

Pred njim su sada novi izazovi u nadionalnom dresu jer 17. juna gostujemo Portugalu, a tri dana kasnije čekamo Luksemburg, nakon čega će se okrenuti novim klupskim izazovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi