FK Sarajevo čeka uzbudljivo ljeto: Dal Varešanović velika želja belgijskih velikana

Smatraju da je cijena prihvatljiva

FK Sarajevo čeka uzbudljivo ljeto: Dal Varešanović velika želja belgijskih velikana

H. Zilić

Fudbaler Sarajeva Dal Varešanović iza sebe ima odličnu sezonu, a stigla je nagrada i od selektora Faruk Hadžibegića i poziv u fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Varešanović je privukao pažnju mnogih evropskih klubova i moguće je da ovo ljeto napusti Koševo.

Prva u redu je bila Olimpija koja svim silama želi dovesti Varešanovića, a zatim se pojavila i špekulacija da Varešanovića u svojim redovima želi i Bochum.

Sada stižu nove vijesti iz Belgije.

Tamošnji mediji pišu da je Varešanović na meti dva belgijska velika, a riječ je naravno od Anderlechtu i Club Bruggeu.

"Anderlecht i Club Brugge žele istog igrača. Kreću u borbu za bivšeg fudbalera Liverpoola Dala Varešanovića koji trenutno nastupa za FK Sarajevo", stoji u pisanju pomenutih medija.

Oglasi

Također navode da je trentuna cijena Varešanovića od 450.000 eura jako prihvatljiva za belgijske klubove, ali više će se znati tokom ljeta.

Ugovor s timom s Koševa Dal Varešanović ima do ljeta 2025. godine, pa će FK Sarajevo svakako imati dobru poziciju u pregovorima i neće morati da ga proda pod svaku cijenu ili ispod cijene.

On je dijete Sarajeva, ali već 2013. godine odlazi u Dinamo, da bi se tri godine kasnije vratio u U-17 tim Sarajeva gdje je ostao godinu dana.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Zatim je otišao u Liverpool i prošao selekcije od U-18 do U-23 ekipe, da bi se 2020. godine vratio na Koševo i sa Sarajevom je do sada osvojio kup Bosne i Hercegovine.

Nastupio je 18 puta u mlađim selekcijama Bosne i Hercegovine (od U-15 do U-19) i postigao dva gola.

Top Komentari

Skender
Mala je cijena. Trebalo je najmanje 1 milion Eura
4 0
komentator1
Sarajevo je u BiH 10 klasa iznad Zrinjskog. Svi ostali klubovi su nebitni i nisu uopste vrijedni pomena!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi