Smail Prevljak potpisao za Herthu

Bh. napadač u Berlinu

Smail Prevljak potpisao za Herthu · Zvanično

Eldar Ganibegović

Bosanskohercegovački napadač Smail Prevljak ima novi klub. Kako se i najavljivalo, Zmaj je postao novi član berlinske Herthe.

Ugledni njemački BILD je jučer pisao kako će Smail Prevljak postati novi igrač Herthe, a od danas je to i zvanično.

Berlinski tim je putem profila na društvenim mrežama potvrdio kako je reprezentativac Bosne i Hercegovine novi igrač ovog kluba.

Naš 28-godišnji napadač ugovor s njemačkim klubom potpisao je na dvije godine, odnosno do ljeta 2025. godine.

Podsjetimo, posljednji klub za koji je Prevljak igrao i otišao nakon isteka ugovora je belgijski Eupen za koji je na 99 nastupa postigao 42 pogotka i podijelio 11 asistencija. 

Oglasi

Ovo je za Prevljaka i povratak u Njemačku, s obzirom na to da je kao tinejdžer 2013. godine iz Igmana otišao u RB Leipzig. 

Bio je nakon toga na posudbi u Lieferingu prije transfera u RB Salzburg 2015. godine. Igrao je za Mattersburg na posudbi, da bi u augustu 2020. godine za dva miliona eura otišao u Eupen. 

Prevljak će tako nakon Nikole Vasilja postati drugi Zmaj koji će naredne sezone igrati u 2. Bundesligi, popularnoj Cvajti.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Zvanični debi našeg reprezentativca očekuje već 29. jula kada u prvom kolu 2. Bundeslige Hertha gostuje kod Fortune Dusseldorf.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Smail Prevljak je igrao 25 puta i postigao šest pogodaka, a u Herthi će mu jedan od trenera biti i legendarni bh. napadač Vedad Ibišević. 

Top Komentari

hamdi kurtes
Krampa od igrača.
0 1
Jak igrac nasao jak klub ha ha ha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi