Zatvorena su jedna vrata za Smaila Prevljaka

Traži novi klub

Zatvorena su jedna vrata za Smaila Prevljaka

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Smail Prevljak ovog je ljeta u potrazi za novim klubom nakon što je napustio Eupen. Povezivao se do sada s nekoliko timova, no jedna vrata su mu sada zatvorena.

Nakon tri godine bh. napadač Smail Prevljak napušta Eupen. Ističe mu ugovor na kraju juna i na ljeto će biti slobodan u potrazi novog kluba, a sada navodno ima jednu ponudu manje na stolu.

Prvi klub s kojim se povezivao jeste Darmstadt. Ovaj klub se vratio u Bundesligu i htio bi da ga vidi u svojim redovima, no još uvijek ništa konkretno nije napravljeno.

U međuvremenu, za njega je interes pojavio još jedan klub iz Njemačke, ali i belgijski velikan. U pitanju je Hertha koja je ispala u Cvajtu, te belgijski Anderlecht.

Anderlecht je tako obnovio interes za našeg napadača koji je u dresu Eupena nastupio 99 puta i postigao 42 pogotka uz 11 podijeljenih asistencija.

Ako je vjerovati onome što pišu mediji u Belgiji, od dolaska Smaila Prevljaka u Anderlecht ipak neće biti ništa.

Oglasi

Portal Voetbalnieuws.be piše da je Prevljak pred čelnike Anderlechta postavio previsoke zahtjeve kada je u pitanju plata. Oni te zahtjeve nisu spremni ispuniti, te će se okrenuti drugim igračima.

Ostaje da se vidi da li će Prevljak na kraju završiti u Njemačkoj, te da li u Bundesligi ili Cvajti ili možda nekom trećem klubu, ukoliko se pojavio interes.

Trenutno je Smail Prevljak u Zenici gdje se s reprezentacijom Bosne i Hercegovine priprema za duel protiv Portugala koji se igra za dva dana u Lisabonu, te za meč protiv Luksemburga tri dana kasnije u Zenici u sklopu kvalifikacija za EURO.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Podsjetimo, Prevljak je dijete Igmana iz Konjica, no kao tinejdžer 2013. godine odlazi u omladinski pogon RB Leipziga. Bio je u Lieferingu, Salzburgu i Mattersburgu, prije no što je 2020. godine otišao u Eupen.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 24 nastupa i postigao šest pogodaka, a debitovao je 23. marta 2018. godine u prijateljskom duelu protiv Bugarske (0:1) u Razgradu.

Top Komentari

hamdi kurtes
Ko će uzet krampu od igrača?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi