Smail Prevljak potpisuje za posrnulog njemačkog velikana

Bild piše

Smail Prevljak potpisuje za posrnulog njemačkog velikana

Edmir Škorić

Prema pisanju njemačkog Bilda, bh. reprezentativac koji je trenutno bez ugovora trebao bi biti veoma brzo novi član Herthe.

Nakon što je Jessic Ngankam (22) upravo iz Herthe otišao u Eintracht Frankfurt, a čini se da će u Tursku iz berlinskog kluba i poljski napadač Krzysztof Piatek, Prevljak dolazi da popuni prazninu u napadu. Prošle sezone, 28-godišnji bh. napadač je postigao šest golova i tri asistencije u 30 utakmica za KAS Eupen u Belgiji.

Postoje velike šanse da Prevljak neće biti jedini napadač koji će ovog ljeta zadužiti dres slavne Herthe iz Berlina, bivšeg prvaka Njemačke. Navodno se radi o Serdxaru Dursunu, 31-godišnjaku koji igra u Fenerbahčeu.

Prevljak je bio na meti nekolicine klubova širom Evrope ovog ljeta nakon što je raskinuo sa Eupenom. Prvenstveno se za njegove usluge zainteresovao Darmstadt, a u igri je bio i belgijski velikan Anderlecht.

Na kraju je, očigledno, bh. reprezentativac odlučio da krene put njemačke prijestolnice, pa ćemo ga po svemu sudeći naredne sezone gledati na terenima 2. Bundeslige, te će pokušati da pomogne Herthi da se vrati u najviši rang njemačkog nogometa.

Oglasi

Prevljak je bio u rosteru reprezentacije BiH koja je imala jako loše nastupe u kvalifikacijama za EP, doživivši poraze od Portugala i Luksemburga.

Podsjetimo, Prevljak je dijete Igmana iz Konjica, no kao tinejdžer 2013. godine odlazi u omladinski pogon RB Leipziga. Bio je u Lieferingu, Salzburgu i Mattersburgu, prije no što je 2020. godine otišao u Eupen.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 24 nastupa i postigao šest pogodaka, a debitovao je 23. marta 2018. godine u prijateljskom duelu protiv Bugarske (0:1) u Razgradu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Može se reći da je imao zavidnu karijeru, a svakako će mu posebno iskustvo biti igranje u Cvajti protiv nekih kultnih timova i u dresu ekipe koja je dva puta bila prvak Njemačke, dok je 2. ligu osvajala u tri navrata.

Herthu pamtimo i po bivšem bh. reprezentativcu Vedadu Ibiševiću, koji je dres popularne Stare dame obukao 158 puta te je postigao 54 gola uz 22 asistencije. Ibišević je igrao za nekoliko njemačkih timova i smatra se jednim od najuticajnijih bh. igrača koji su nastupali u Njemačkoj, a bilo ih je zaista puno koji su ostavili veliki trag poput Hasana Salihamidžića ili Sergeja Barbareza.

Top Komentari

plemic
a gdje drugo, nego među posrnule.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi