Prevljak: Nismo dali maksimum, zaslužili smo da izgubimo

Reakcije iz našeg tabora

Prevljak: Nismo dali maksimum, zaslužili smo da izgubimo

E. Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Bukureštu poražena od Rumunije s 3:1 u meču 6. kola B divizije u Ligi nacija.

Zmajevi su imali sjajan ciklus, osigurali prvo mjesto i povratak u A diviziju, bolji status pred žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali svakako da niko nije želio izgubiti bez obzira što je nedostajalo rezultatskog značaja i motiva.

Selektor Ivajlo Petev napravio je čak devet promjena u odnosu na prošli meč s Crnom Gorom, a većina startera večeras ili nije igralo ili je tek u nastavku dobilo šansu.

Pošto Edin Džeko, strijelac jedinog gola u 4:1 porazu od Rumuna, nije bio starter, kapitensku traku nosio je Smail Prevljak.

"Od samog početka ušli smo olahko u utakmicu, primili smo taj gol... Ne znam šta da vam kažem. Nismo dali maksimum, zasluženo smo izgubili", rekao je Prevljak za BHT nakon meča, dodavši kako mu je bila čast biti kapiten Zmaejva.

"Bila mi je velika čast i zadovoljstvo nositi tu traku. Odgovornost je tu, šteta samo za taj rezultat, da se to ljepše ne obilježi. No, idemo dalje, trebamo biti pozitivni, završili smo kao prvi".

Upravo je Prevljak u prvom meču s Rumunima u Zenici psotigao gol za 1:0 pobjedu.

Svoj debi večeras je imao štoper Besim Šerbečić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Težak poraz za nas, vidno smo razočarani, ali to je fudbal to je život i moramo ići dalje", rekao je Besim Šerbečić, pa je dodao:

"Ponosan sam što sam tu sa ovim veličinama ovdje, veoma sam sretan, ali da smo ostvarili dobar rezultat, bilo bi to još bolje. Sve u svemu ponosan sam", završio je Šerbečić.

Top Komentari

VELEZ
Kodro milion puta bolji od prevljaka. vidjet cete, prevljak ne zna igrat, samo zna iz blizine uvalit gol
3 2
epa
Niste izgubili nego su vas rastocili ili što bi vaši novinari reki "školovali" vas rumuni... 1:0,2:1 je poraz ali ovo je rezultat baš poniženje... Jedini onaj mali Dedic što je igrao obe utakmice kao sat a ostali 0 cista....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi