Smajlagićev gol nedovoljan da Gorica izbjegne poraz
(Foto: Screenshot) Nekadašnji fudbaler Sarajeva je postigao svoj treći gol u slovenačkom šampionatu, ali je to bilo nedovoljno da njegova ekipa izbjegne poraz.

Domžale slavile pobjedu

Smajlagićev gol nedovoljan da Gorica izbjegne poraz

Danas je odigrana zaostala utakmica 14. kola slovenačke Prve lige u kojoj su snage odmjerile ekipa Domžala i Gorice. Domaće Domžale su na kraju slavile pobjedu rezultatom 3:1.

Poveli su domaći već u 10. minuti preko Podlogara, da bi Nicholson pred minuta pred odlazak na odmor povisio na 2:0.

Vodstvom Domžala od 2:0 se otišlo na poluvrijeme, ali u Gorica u 62. minuti smanjuje zaostatak. Slabu reakciju defanzivaca domaćih je iskoristio Semir Smajlagić, nekada mlada nada FK Sarajevo, odlično se snašao i pogodio za 2:1.

Iako je imala još nekoliko opasnih napada Gorica više nije mogla, a domaći su preko Nicholsona u 77. minuti potvrdili pobjedu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Gorica je sada vezala tri meča bez pobjede i nalazi se na trećem mjestu na tabeli sa 22 boda, dok Domžale nakon današnjeg trijumfa imaju dva boda manje i na četvrtom su mjestu.

Osim Smajlagića u ekipi Gorice, kod domaćih su danas nastupe upisala trojica bh. feudbalera i to Ibričić, Mulalić i Hodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi