Smalling potpisao za Romu, Defrel otišao na posudbu

Rimljani doveli stopera Manchestera

Smalling potpisao za Romu, Defrel otišao na posudbu

Edmir Škorić

Engleski defanzivac Chris Smalling od večeras je i zvanično (privremeni) igrač Rome.

Smalling je stigao danas u Rimu, a ubrzo je obavio ljekarske preglede i potpisao posudbeni ugovor do kraja sezone.

Roma je platila tri miliona eura Manchester Unitedu za ovaj posao, a nije poznato hoće li Rimljani na kraju sezone otkupiti njegovog ugovor. Naravno, ovisit će to i o samoj Romi, Smallingovim igrama, ali i Manchester Unitedu.

Dvadesetdevetogdišnji Smalling je u United došao iz Fulhama 2010. godine, a za Crvene vragove je odigrao preko 300 utakmica, osvojivši dvije titule Premier lige, dva domaća pehara i Evropsku ligu.

Smalling na Olimpicu dolazi kao zamjena za grčkog stopera Kostasa Manolasa koji je prešao u Napoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Roma je objavila da se Defrel vratio u Sassuolo, koji ga je posudio, ali ima i pravo na otkup njegovog ugovora za devet miliona eura.

28-godišnjak je postigao 23 gola u dvije sezone na stadionu Mapei između 2015. i 2017., prije nego što se pridružio Romi za 20 mil. eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arsenal_fan_1886
sto mi mustafija ne tusnusmo frljavoj romi, oni su cak neozbiljniji klub od nas, drugim rijecima nisu velikan
0 6
Bulle
Kakav god bolji je od Jesusa.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi