Smanjenje plata Barceloni donijelo popriličnu uštedu
Foto - EPA

Jako dobar posao je napravljen

Smanjenje plata Barceloni donijelo popriličnu uštedu

Midhat Šljivak

Igrači Barcelone pristali su na smanjenje plata od čak 70 posto u dva mjeseca.

Klub je s fudbalerima dogovorio zaista ogromno smanjenje plata od 70 posto zbog panedimije koronavirusa, a to je katalonskom klubu uštedilo popriličnu ciru.

Kako tvrde španski mediji, odricanje od većeg dijela plate za mart i april donijelo je Barceloni uštedu od 24 miliona eura i na taj način tim s Nou Campa je itekako odradio dobar posao.

Ipak, ono što je svakako veoma loše po Barcelonu, ali i po ostale klubove je da će se sezona nastaviti bez prisustva publike na stadionima i to će im donijeti ogromne financijske gubitke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kompletna La Liga će zbog utakmica iza zatvorenih vrata izgubiti više od 300 miliona eura, a ako bi sezona kojim slučajem bila otkazana gubici bi išli preko milijardu eura.

Španskim sportistima treninzi su dozvoljeni od 4. maja i tada bi nakon gotovo dva mjeseca fudbaleri konačno mogli da istrče na zeleni terenu trening-centrima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi