"Smiješan trener, ponaša se kao sveštenik i nije mi dao da igram jer sam agnostik"
Portugalski fudbaler Vasco Faisca se baš nagovorio protiv Anastasiadia, s kojim je odavno u katastrofalnim odnosima

Oštre optužbe na račun novog grčkog selektora

"Smiješan trener, ponaša se kao sveštenik i nije mi dao da igram jer sam agnostik"

Fudbalsku reprezentaciju Grčke će u budućnosti predvoditi Angelos Anastasiadis, koji je na toj poziciji naslijedio Michaela Skibbea.

Imenovanje ovog 65-godišnjeg trenera za selektora nacionalnog tima izazvalo je različite komentare, a najoštriji su stigli od njegovog bivšeg fudbalera Vasca Faísce, kojeg je nekada trenirao u Plataniasu (2013/2014).

Portugalac baš nije birao riječi da 'oplete' po novom grčkom selektoru, za kojeg nije rekao ništa pozitivno.

"To je prije svega smiješan trener, čije su metode komične. Recimo, igramo glavnu utakmicu u prvenstvu i on dođe na trening i kaže da se podijelimo tako da igramo oženjeni protiv slobodnih. Nije to bila šala i zabava, on je bio smrtno ozbiljan. Isto tako, od njega sam čuo najveću glupost do sada kada je rekao da pozicije igrača u fudbalu nisu važne. Davao nam je primjer Barcelone, objašnjavao zašto su oni tako uspješni... Pa su onda kod nas u odbrani igrala tri lijeva beka", prisjetio se Faisca, koji je potom nastavio:

"Pored toga što je najgori trener s kojim sam radio u životu, grozan je čovjek jer nemate pojma kakva su njegova uvjerenja i kakvo je to zlo u njemu. On se ponaša kao sveštenik, svaki dan ide u crkvu i misli da je dobar čovjek samo zbog toga. A, zapravo, on je sve suprotno jer je mene izbacio iz tima samo zato što sam agnostik".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nisam mu nikada ništa ružno rekao protiv njegove vjere, koju poštujem, a on me je nazvao sotonom. Igrači su ga se bojali, ali niko nije imao moć da ga zaustavi".

"Za Grčku me vežu lijepe uspomene i želim toj zemlji sve najbolje, da riješi i sportske i ekonomske i socijalne probleme s kojim se suočava. Grčka je primjer za ostatak svijeta, majka velikih filozofa, ali u fudbalu zaslužuje mnogo boljeg čovjeka nego što je Angelos Anastasiadis", zaključio je Faisca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti