Pjanić može biti itekako sretan nakon sinoćnjih Xavijevih izjava pred Juventus

Bh. veznjak ostaje u klubu

Pjanić može biti itekako sretan nakon sinoćnjih Xavijevih izjava pred Juventus

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju novu prijateljsku utakmicu, a ovaj put protivnik će im biti ekipa Juventusa.

Barcelona se već neko vrijeme nalazi na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama gdje su već odigrali dvije prijateljske utakmice.

Katalonci su prvo pobijedili Inter Miami, a zatim su u El Clasicu slavili protiv ljutog rivala Real Madrida. Igrači Barce nalaze se trenutno u Dallasu gdje ih večeras čeka utakmica protiv Juventusa.

Xavi je održao press konferenciju pred ovaj meč i poručio je da će napraviti promjene u sastavu u odnosu na utakmicu s Real Madridom, te da će sada šansu dobiti igrači koji se nisu naigrali u tom meču.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić bio je među rijetkim igračima koji nisu igrali protiv Reala, ali se očekuje da večeras naš veznjak na terenu bude od prve minute protiv svog nekadašnjeg kluba.

"Našim igračima bi sada trebalo biti jasno da više nema 'fiksne' početne postave s garantovanim mjestom. Sada će se svi morati boriti za sebe. Bit će promjena u sastavu za Juventus i igrat će igrači koji nisu imali veliku minutažu u prethodne dvije utakmice", poručio je Xavi.

Također, trener Barcelone je otkrio da je ovo sastav na koji će računati za prethodnu sezonu što još jednom pokazuje da će Pjanić vjerovatno ostati u katalonskom klubu. On se uspio izboriti za svoje mjesto iako je bio davno otpisan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je jedini s liste otpisanih koji se našao spisku za Ameriku, a sinoć je Xavi igračima koji su ostali da treniraju u Španiji jasno poručio da je najbolje da pronađu novi klub.

"Razgovarao sam s igračima koje nisam pozvao na ove pripreme i direktno sam im rekao da moraju pronaći novi klub. Igrači koji su tu u Americi će ostati u našem rosteru za narednu sezonu i želimo što bolje da uigramo ekipu", kaže trener Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Pošto je u nogometu lakše komentarisati nego predvidjeti nešto, onda ću da kažem da ova trenutna situacija u kojoj se Pjanke našao može biti isključivo plod njegovog rada i treniranja u zadnjih 3 mjeseca. Ako znamo da sezonu u Turskoj možemo komotno zaboraviti. Kad Xavi kaže da je Pjanke njihov pa eto čak i 25. igrač, onda je to to. Svaka čast Miretu.
6 1
davide.azzurri
Čauš zvani "itekako"
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi