SMS majstorskim slobodnjakom "začinio" golijadu na Olimpicu

Remi Lazija i Bologne

SMS majstorskim slobodnjakom "začinio" golijadu na Olimpicu

Večeras je na Olimpicu duelom Lazija i Bologne zatvoreno pretposljednje, 37. kolo Serije A. Na kraju je duel ove dvije ekipe završen rezultatom 3:3.

Bologna je odličnim igrama u finišu sezone riješila brige oko opstanka (današnjim rezultatom je i matematički osigurala opstanak), dok Lazio može mirno dočekati kraj sezone jer je osvajanjem Kupa Italije došao do plasmana u Ligu Evrope.

Da se to nije desilo, Lazio bi današnjim remijem i zvanično izgubio šanse za izlazak u Evropu.

Lazio je večeras prvi stigao do vodstva i to u 14. minuti preko Corree kojeg je odlično proigrao iskusni Lucas Leiva.

Tada je postavljen i rezultat prvog dijela, da bi se na odgovor Bologne čekalo do otvaranja nastavka.

Igrala se 50. minut kada je Poli snažnim udarcem iskosa poravnao na 1:1, da bi samo minutu kasnije Destro pogodio za potpuni preokret Bologne. Oba puta je asistent bio Palacio.

Lazo je stigao do poravnanja u 59. minuti nakon lijepog gola Quissange, ali je četiri minute kasnije Bologna ponovo povela. Gosti su se dobro snašli u gužvi pred golom Lazija nakon kornera, Destro je bio asistent, a Orsolini strijelac.

Najljepši trenutak na utakmici viđen je u 80. minuti. Sergej Milinković-Savić je sjajno izveo slobodnjak sa velike udaljenosti i pogodio za poravnanje i konačnih Lazio - Bologna 3:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio se nakon večerašnje utakmice, kolo prije kraja sezone Serije A, nalazi na osmom mjestu sa 59 bodova, dok je Bologna 12. sa 41 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi