SMS utišao Meazzu i "zakuhao" borbu za Ligu prvaka
Prvenstvo u Italiji odavno nije bilo ovako izjednačeno. Ako isključimo Juventus i Napoli koji su daleko ispred svih, nevjerovatan broj timova je gotovo izjednačen (Foto: EPA)

Lazio pobijedio Inter

SMS utišao Meazzu i "zakuhao" borbu za Ligu prvaka

Midhat Šljivak

Lazio je u derbiju 29. kola italijanske Serije A savladao kao gost ekipu Intera sa 0:1 i na taj način se borba za Ligu prvaka itekako zakuhala.

Rimski tim je do gola stigao već u 13. minuti meča. Sjajno je pogodio Sergej Milinković-Savić za prednost gostiju od 0:1.

Malo ko je vjerovatno očekivao da će na kraju ovo biti jedini gol na večerašnjem meču, ali se na kraju ovaj gol ispostavio kao pobjednički.

Naravno, bilo je još dobrih šansi na obje strane. Moglo je biti golova, ali mreže se u ostatku utakmice nisu tresle.

Lazio je tako došao do velika tri boda kojim su se potpuno vratili u borbu za plasman u Ligu prvaka koja će do kraja sezone biti itekako velika.

Inter je trenutno treći sa 53 boda, Milan ima dva manje, a Lazio i Atalanta su za sada na tri boda od Milana.

Naravno, svoju šansu čekaju Roma, Sampdoria, ali i Torino, pa nas do kraja čeka žestoka bitka.

Serie A, 29. kolo:

Inter - Lazio 0:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi