Snimak nastao prije 13 godina: Nije teško pogoditi o kome je riječ...

U Penafielu zablistao

Snimak nastao prije 13 godina: Nije teško pogoditi o kome je riječ...

E. Škorić

Iako je prošlo čak 13 godina, teško da neko neće prepoznati ovog igrača.

Naravno, radi se o španskom napadaču brazilskog porijekla Diegu Costi, koji danas nosi dres Atletico Madrida.

Costa je karijeru počeo u Bragi, koja ga je posudila Penafileu, gdje je odigrao 13 mečeva i postigao pet golova u sezoni 2006/07, a upravo nakon te sezone je otišao u Atletico Madrid, koji mu neće dati šansu, ali će ga nekoliko godina kasnije ponovo kupiti i u njemu će dobiti fantastičnog golgetera s kojim je ovaj tim osvajao trofeje.

Na jednom od treninga Penafiela iz 2006. godine lokalna televizija razgovarala je upravo s Costom, tada mladićem koji je spreman da se bori za svoje mjesto pod nogometnim suncem.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Na kraju je i uspio u tome, mada će mu karijeru obilježiti i brojni konflikti, divljački nasrtaji na protivničke igrače, ali i pored svega izuzetno je cijenjen kod Diega Simeonea, kao i u nogometnom svijetu općenito.

Top Komentari

Vagabundo
Ovaj je izgledao stariji prije 13 godina?????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi