Sociedad bez problema protiv Sportinga
Foto: EPA

Slavili sa ubjedljivih 3:1

Sociedad bez problema protiv Sportinga

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Sociedada večeras su na domaćem terenu savladali Sporting Gijon (3:1) u okviru 31. kola španske La Lige.

Sociedad je bio četiri meča zaredom bez pobjede i ova utakmica bila šansa da igrače ove ekipe da konačno osvoje tri boda u borbi za Evropsku ligu. S druge strane, Sporting Gijon se grčevito bori za opstanak, ali igrači gostujuće ekipe nisu mogli izbjeći poraz večeras u San Sebastianu.

Domaći su do vodstva stigli već u trećoj minuti kada je na asistenciju Prieta mrežu Gijona zatresao Willian Jose. Dvadesetak minuta kasnije Prieto je ponovo asistirao, a ovaj put za 2:0 pogodio je Juanmi.

U samom finišu utakmice vidjeli smo još dva gola. U 77. minuti Berchiche je povisio na 3:0, a konačnih 3:1 postavio je Elderson deset minuta kasnije.

Real Sociedad je šesti na tabeli La Lige sa 52 boda, dok je Sporting Gijon na 18. poziciji sa 22 boda, pet bodova ispod kluba koji je u sigurnoj zoni.

La Liga, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Sporting Gijon 3:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi