Šok u Rimu: Nakon Di Francesca i Monchi napušta Romu

Raspad sistema

Šok u Rimu: Nakon Di Francesca i Monchi napušta Romu

Endin Čaušević

Roma je danas saopštila da Eusebio Di Francesco više nije trener ovog tima jer je dobio otkaz.

Di Francescu je presudio sinoćnji poraz od Porta čime je Roma ispala u osmini finala Lige prvaka. Vučica je ove sezone imala dosta kriznih perioda, ali je klub uvijek pružao podršku Di Francescu. No, danas tome došao kraj.

Međutim, italijanski mediji objavili su večeras da Di Francesco neće biti jedini koji napušta klub, te da će njegovim stopama i sportski direktor Monchi.

Football Italia prenosi da će Monchi sutra objaviti da napušta klub, te da će potvrditi da će na kraju sezone već preuzeti ovu funkciju Arsenalu o čemu se mjesecima špekuliše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Monchi je na udaru kritika navijača zbog svojih transfera ove sezone kojima je jasno dosta oslabio rimski klub. Očito je da je i Monchi čekao situaciju da digne sidro, a otkaz DI Francescu će očito i on iskoristiti.

Sve je kumovalo njegovom odlasku i sukob na aerodromu s navijačima koji su dočekali igrače Rome na povratku iz Porta. On se izvinio za svoje ponašanje, no to mu neće mnogo pomoći.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Svojprisebi
a sad ste odlucili da idete kad ste vec razjebali sve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi