Roma ekspresno pronašla zamjenu za Eusebija Di Francesca

Iskusni trener se vraća u Rim

Roma ekspresno pronašla zamjenu za Eusebija Di Francesca

E. Čaušević

Roma je danas zvanično potvrdila da Eusebio Di Francesco više nije trener ovog kluba, te da je dobio otkaz.

Di Francesco je prošle sezone sve oduševio jer je vodio Romu do polufinala Lige prvaka, ali ove sezone mu ništa ne ide kako je planirao. Roma je imala seriju loših rezultata, no Di Francesca je ispadanje iz Lige prvaka koštalo posla.

Rimski klub mu je nekoliko puta ove sezone pružao podršku, no ovaj put je došlo vrijeme za rastanak. Di Francesco je dobio otkaz, a uveliko se po italijanskim medijima špekuliše o tome ko će biti novi trener Edinu Džeki i društvu.

Navodno, Roma je taj problem već riješila jer će se na klupi ovog tima nakon osam godina vratiti iskusni Claudio Ranieri. On je prije desetak dana dobio otkaz u Fulhamu, ali prema svemu sudeći neće dugo biti bez posla.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Football Italia prenosi da Ranieri sutra stiže u Rim iz Londona kada će zvanično biti predstavljen kao novi trener Vučice. On je Romu trenirao u periodu od 2009. do 2011. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
dobar je Ranieri
3 0
Blueboy
Prodas najbolje igrace iz prosle sezone a kupis prosjecne igrace i na kraju optuzis trenera za lose igre.Mozda da se otpusti laznjak Monchi i dovede pravi strucnjak za transfere pa ce da bude bolje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi