Sušića glavna zvijezda tjera iz kluba: Njegove metode rada izazivaju povrede!

Sutra razgovori sa bh. stručnjakom

Sušića glavna zvijezda tjera iz kluba: Njegove metode rada izazivaju povrede!

M. Šljivak

Trener turskog Alanyaspora Safet Sušić jako je blizu odlaska sa klupe ovog tima.

Kako navode turski mediji, rukovodstvo Alanyaspora sutra će održati sastanak sa Sušićem, te će mu vjerovatno saopštiti odluku da on više nije trener kluba.

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH navodno je izgubio i povjerenje igrača. Posebno se na njegove metode rada žali prva zvijezda tima Vagner Love i to je saopštio klupskom rukovodstvu.

Navodno, igrači krive Sušića za neadekvatne treninge zbog kojih često dolazi do povreda, pa je zbog toga izvjesno da će se bh. stručnjak sutra rastati sa turskim prvoligašem.

Već se spominju i potencijalni nasljednici Safeta Sušića. Najbliži klupi je Papetov bliski prijatelj Hamza Hamzaoglu, a tu je i ime Igora Tudora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sušić je klupu Alanyaspora preuzeo u februaru ove godine. Klub je vodio u ukupno 35 utakmica, ostvario je 13 pobjeda uz pet neriješenih rezultata i 17 poraza.

Trenutno je njegov tim u seriji od čak sedam utakmica bez pobjede i nalaze se na 13. mjestu u Superligi sa 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi