Šok za Gaučose na početku priprema za Mundijal
Foto: EPA

Bez Romera u Rusiji

Šok za Gaučose na početku priprema za Mundijal

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Argentine doživjela je pravi šok tri sedmice prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Zbog povrede koljena na Mundijalu neće biti prvog golmana Gaučosa Sergija Romera, a selektor Jorge Sampaoli je umjesto njega pozvao golmana meksičkog Tigresa Nahuela Guzmana.

Iskusni 31-godišnji golman Manchester United već godinama je prvi izbor na golu Argentine. Tako je trebalo biti i ovog ljeta, ali je povreda koljena na samom početku priprema spriječila njegov nastup u Rusiji.

Ulogu prvog glmana će vjerovatno preuzeti 36-godišnji golman Chelseaja Willy Caballero, a pored pozvanog Guzmana na spisku je i čuvar mreže River Platea Franco Armani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gaučosi prvenstvo otvaraju 16. juna protiv Islanda, a u grupi su još Hrvatska i Nigerija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi