Solari: Uz ovakav kvalitet na obje strane, sve je moguće u revanšu

Trener Reala nakon meča

Solari: Uz ovakav kvalitet na obje strane, sve je moguće u revanšu

Trener Real Madrida Santiago Solari bio je zadovoljan onim što je vidio tokom prvog polufinalnog meča Kupa Kralja protiv Barcelone.

Podsjetimo, ove dvije ekipe su odigrale 1:1 na stadionu Camp Nou, a Solari je poručio da je ovo bio vrlo lijep meč za gledanje.

"Mislim da je meč bio vrlo lijep za gledanje, ne samo za trenere nego i za navijače. Mi uvijek želimo pobijediti i imali smo nekoliko prilika da postignemo još neki gol. Ipak, zadovoljni smo onim što smo danas uradili, idemo korak po korak. Sada se okrećemo ligi".

"Meč je sigurno bio zanimljiv za navijače oba kluba. U oba poluvremena smo imali svoje šanse, ali teško je pričati o pravdi u fudbalu. Rezultat je otvoren i uz ovakav kvalitet na obje strane terena u revanš je sve moguće", rekao je Solari.

On je iskoristio i priliku da pohvali Brazilca Viniciusa Juniora koji je ponovo dobio priliku da igra u prvoj postavi.

"Nisam iznenađen njegovim napretkom. Znam ga, znam kakav fudbal igra. Ipak, sjajno je vidjeti kako dječak od 18 godina napreduje. Naravno, zasluge imaju i njegovi saigrači koji ga podržavaju i dozvoljavaju mu da razvije svoj stil igre", rekao je trener Reala.

Podsjetimo, revanš na Santiago Bernabeu stadionu se igra 27. februara.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi