Soldado se prisjetio dana u Real Madridu: U 1 ujutru sam izlazio piti...

Nekadašnja velika nada Kraljeva

Soldado se prisjetio dana u Real Madridu: U 1 ujutru sam izlazio piti...

Sjajni španski napadač Roberto Soldado prisjetio se svojih početaka u Real Madridu.

Danas 34-godišnjak nekada je važio za veliku nadu kraljevskog kluba, ali puni potencijal nikada nije iskoristio. Danas kaže da je problem bio u psihi.

"Ono što sam doživio s Galacticosima je bilo nevjerojatno. Bio sam klinac i previše zelen da bih iskoristio tu situaciju na pravi način, nisam bio psihički spreman na sve to", rekao je Soldado pa nastavio:

"Kada pogledam na taj period, kažem si da sam bio beba. Trebao je neko doći, udariti mi šamarčinu i reći da se trgnem, da radim više. Jednostavno, nisam vodio računa o sebi. Tada sam jeo previše. Ako biste mi dali čašu vina, popio bih to, ali onda bih uzeo još jednu. Sada bih možda popio jednu čašu i onda otišao kući".

Prisjetio se mladalačkog života.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kad sam imao 18 godina, otišao sam od kuće živjeti s dvojicom mladih igrača. Doživljavao sam da u 1 sat poslije ponoći neko kaže: 'Što ne bismo otišli piti?' Prvi bi bih spreman na akciju. Kasnije su došli moji roditelji živjeti sa mnom pa sam se doveo u red, oženio i postao otac".

Soldado je za prvi tim Reala odigrao samo 16 utakmica u periodu od 2006. do 2008. godine i za to vrijeme postigao je dva pogotka. Kasnije je igrao za Osasunu, Getafe, Valenciju, Tottenham. Villarreal, Fenerbahče i danas je član  Granade. Upisao je i 12 utakmica za reprezentaciju te postigao sedam golova. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi