Aguero u Unitedu? Solskjaer je bio više nego jasan

Kraj jedne velike ere

Aguero u Unitedu? Solskjaer je bio više nego jasan

S. Grebović

Manchester City je prije neki dan potvrdio kako redove ovog kluba nakon punih deset godina napušta legendarni Sergio Aguero.

Zaista je teško nabrojati šta je sve Argentinac postigao sa Cityjem za taj period, a ove sezone teško izlazi na kraj sa povredama budući da je nastupio na svega 15 utakmica u svim takmičenjima na kojima je postigao tri gola.

Aguero je napunio 32. rođendan i jasno je da još koju godinu može da odigra na ovom ili sličnom nivou.

Za njegove usluge interesovanje je veliko, a pokazali su ga Barcelona, Chelsea i od nedavno Manchester United. Ipak čini se da je trener Crvenih đavola otklonio sve mogućnosti njegovog transfera u redove ljutog rivala. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lojalnost je jedan od vrlina koju vrlo, vrlo poštujem. Ne očekujem od bilo kojeg igrača koji je igrao za klub deset godina da želi transfer u lokalne rivale. To nije za mene", izjavio je norveški stručnjak.

Ovom izjavom i definitivno možemo otpisati još jedno ime u trci za Aguerom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi