Solskjaer pred veliki derbi: I dalje smo već klub od njih

Ko će danas slaviti na Etihadu?

Solskjaer pred veliki derbi: I dalje smo već klub od njih

Danas se širom Evrope igra veliki broj fudbalskih mečeva, a među onima koji privlače najviše pažnje svakako je derbi Manchestera.

Naime, Manchester United danas gostuje kod ljutog gradskom rivala, Manchester Cityja, a dva manchesterska tima će odmjeriti snage u okviru 16. kola Premiershipa.

Građani ne igraju sjajno, ali svejedno današnji derbi dočekuju na trećoj poziciji sa 11 bodova više od Crvenih đavola - koji su trenutno šesti.

City se od neočekivanog remija protiv Newcastla oporavio ubjedljivom gostujućom pobjedom nad Burnleyjem u prošlom kolu, dok je u prošlom kolu i United konačno pružio dobru partiju i savladao Mourinhov Tottenham sa 2:1.

Može se zbog toga reći i da United dočekuje gostovanje na Etihadu u dobrom raspoloženju, a trener Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer je pred veliki meč kratko razgovarao sa novinarima.

"Da li i dalje smatram da je United veći klub? Da... Jasno je da imamo veliki zaostatak za Cityjem, ali šta treba da radimo? Da se predamo? Da ih ne izazovemo?", zapitao se Solskjer.

I zaista United i dalje ima puno, puno više trofeja od Cityja, ali se finansijska nadmoć Crvenih đavola nad gradskim rivalom istopila. Trener Cityja Pep Guardiola pak smatra da veličinu kluba ne čine samo trofeji pa je na određeni način odgovorio Solskjaeru.

"Za navijače Uniteda će to uvijek biti najveć klub, kao što će i City uvijek biti najveći za njegove navijače. Nije bitno da li ste u prošlosti imali puno uspjeha, više je stvar toga šta vi osjećate", istakao je Guardiola, pa nastavio:

"Naučio sam dosta o historiji Manchester Cityja i saznao da je u zaista lošim trenucima podrška bila možda i glasnije nego sad... Ako gledate vitrine sa trofejima, onda je United bez sumnje bolji. Brojke su brojke, a oni su podigli više trofeja nego mi. Ali mi pokušavamo ostati na vrhu što je duže moguće i za navijače Cityja, Manchester City će uvijek biti bolji".

Građani su favoriti na svom terenu, a OVDJE možete pogledati kvote kladionice MOZZART za današnji meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od kada je Sir Alex Ferguson otišao u penziju, City je slavio u sedam gradskih derbija, dok je United to činio tri puta. Također, tokom zadnjih šest sezona, City je osvojio ukupno 91 bod više od velikog gradskog rivala.

Današnji meč na Etihadu počinje u 18:30h.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
City ako ne pobijedi danas, mogu komotno cestitati Liveroolu , a ako ne pobijede Leichester, onda i njima na 2 mjestu isto tako..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti