Solskjaer se tek treba suočiti s najvećim problemom Uniteda!

Iako su Crveni đavoli uvezali pet pobjeda zaredom

Solskjaer se tek treba suočiti s najvećim problemom Uniteda!

Ole Gunnar Solskjaer nije pogriješio jer je došao na Old Trafford u sedmici prije Božića.

Pet pobjeda u isto toliko mečeva i dovoljno ohrabrujućih znakova vratili su osmijehe na lica ljudi u Unitedu.

Solskjaer je već izvršio utjecaj na napadačke performanse njegovih ključnih igrača. Oslobodio je Paula Pogbu, "podmladio" Romelu Lukaku i fino podesio nišanske sprave Marcusa Rashforda.

Golovi su padali kao na traci, 16 su postigli u tih pet utakmica. United je sada tri boda iza Arsenala i šest iza Chelseaja, a plasirali su i u četvrto kolo FA kupa.

No, postoji problem s kojim bi se Solskjaer tek trebao suočiti, isti onaj kojeg je imao i Jose Mourinho: United još uvijek izgleda previše ranjivo u odbrani.

Ubica dječijeg lica bio je siguran da će moći prenijeti neke od svojih uvida i trikova koji su ga učinili nemilosrdnim strijelcem u svojim igračkim danima, pogotovo s klupe, i učinio je upravo to.

No, defenzivno još uvijek postoji zabrinutost. Nakon što je primio golove od Cardiffa, Huddersfielda i Bournemoutha u prve tri utakmice pod Solskjaerom, United je uvezao dva meča bez primljenog gola, tek drugi put ove sezone, ali i to zahvaljujući odbrani Sergia Romera protiv Readinga.

Član Championshipa stvorio je dosta prilika na Old Traffordu u FA kupu, a i Newcastle je na St James parku imao svoje momente.

Lakmus papir sposobnosti Solskjaera i njegovog trenerskog tima da poboljšaju igru defanzivno bit će na Wembleyu protiv Tottenhama ovog vikenda.

Spursi su postigli 22 gola u posljednjih pet utakmica i trenutno su najubojitija napadačka ekipa Premier Lige. Zaustaviti četu Mauricija Pochettina bit će veliki test za United.

Solskjaer je dosad preferirao Phila Jonesa i Victora Lindelofa u srcu obrane. Iako su oni izgledali sigurno na lopti, još uvijek postoji bojazan da su skloni pogreškama.

To su one vrste grešaka koje su tako frustrirale Mourinhoa kada bi se suočili s ekipama poput Tottenhama. Slobodan pristup koji je krenuo od Cardiffa, Huddersfielda i Bournemoutha mogao bi im proizvesti dosta problema, i to je osobina koju United treba riješiti što prije.

Mourinho se nadao da će uložiti novac kako bi riješio neke od problema u obrani, ali ostaje da se vidi je li će to biti omogućeno Solskjaeru ovog mjeseca.

Međutim, možda postoji neka nada da će moći stegnuti obranu. U Moldeu mu je bio poreban novac da pojača odbranu i u njegovoj prvoj sezoni u klubu su primili sedam golova manje nego u prethodnoj na putu do prve norveške titule, a zatim još sedam manje u sljedećoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Unitedu Solskjaer možda neće dobiti produženi vremenski okvir kako bi ostvario obrambena poboljšanja. Umjesto toga, on se nada da će predstojećeg vikenda pokazati da može riješiti probleme u defanzivi na isti način na koji je imao neposredan utjecaj na drugom kraju terena. Za kompletan dojam samo mu je to potrebno.

Malo je boljih mjesta za dokazivanje od Wembleya. Dosad je bilo dobro, ali istinski testovi tek slijede.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi