Solskjaer ukinuo policijski sat igračima Manchester Uniteda u Dubaiju

Totalna suprotnost od Mourinha

Solskjaer ukinuo policijski sat igračima Manchester Uniteda u Dubaiju

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda otputovali su u Dubai gdje će boraviti nekoliko dana na kratkom predahu od Premiershipa.

Crveni đavoli su u subotu izbacili Reading iz FA kupa, a nakon meča su otputovali u Dubai. Atmosfera u ekipi Uniteda je vidljivo bolja nakon što je Ol Gunnar Solskjaer preuzeo trenersku palicu umjesto Josea Mourinha.

Solskjaer je odmah ostvario veoma dobar kontakt s igračima, a u svlačionici nakon dugo vremena konačno nema klanova. Igrači Uniteda će u Dubaiju ostati nekoliko dana i glavni cilj jeste da se još više popravi atmosfera, ali da i Solskjaer konačno može laganim tempom upoznati igrače.

Norveški stručnjak je totalna suprotnost kada je u pitanju Mourinho koji je bio u svađi s većinom igrača. Solskjaer je pokazao da ima veliko povjerenje u svoje fudbalere i odlučio je da im ukine policijski sat, te je poručio da vjeruje da će do 23 sata svi igrači biti u svojim sobama.

To nije bilo slučaj u prethodnim sezonama dok je bio Mourinho koji je imao pomoćnika koji je obilazio sobe i provjeravao sve igrače. Doručak im je zakazan za 9 sati, ali i tu imaju mogućnost da zakasne najviše pola sata što je oduševilo fudbalere Uniteda.

Solskjaer je na klupi Manchester Uniteda tek nekih dvadesetak dana i javnost u Engleskoj ne može vjerovati koliko se popravila atmosfera u ekipi Crvenih đavola.

 Manchester United players are in Dubai for a warm-weather training camp

Solskjaerov United ne zna za poraz

Dovođenje Solskjaera na klupu Uniteda za sada se čini kao pun pogodak jer je u pet odigranih susreta pod njegovom palicom ekipa Manchestera ostvarila isto toliko pobjeda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Solskjaer je nakon jučerašnjeg prolaza u FA kupu kazao sljedeće:

"Sretni smo zbog prolaza, ali ja sam nam otežao meč. Nije lako kada napravite devet izmjena u timu. Ipak, sretan sam sam što idemo dalje. Naučili smo dosta iz utakmice, ali očigledno nam treba dosta rada na kondiciji i odnosu između igrača. Na teren sam poslao ekipu koja nikad nije igrala zajedno i prošli smo dalje", rekao je Solskjaer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi