I on je čovjek od krvi i mesa, pitanje novinara Sona izbacilo iz takta: "Uh, nije mi lako..."

Odmah zaigrao za Tottenham

I on je čovjek od krvi i mesa, pitanje novinara Sona izbacilo iz takta: "Uh, nije mi lako..."

Endin Čaušević

Son Heung-min vratio se prošle sedmice u Tottenham nakon nastupa na Azijskom kupu gdje je njegova Južna Koreja poražena u polufinalu tog takmičenja. Igrao je već za vikend za londonski klub, a nakon utakmice jedno pitanje novinara posebno ga je potreslo.

Južna Koreja u polufinalu Azijskog kupa poražena je od Jordana sa 2:0 nakon što je u prethodnim mečevima uspjela da izbaci Saudijsku Arabiju i Australiju.

Međutim, Koreja nije imala snage da dođe do finala jer je Jordan odigrao fantastičnu utakmicu. Odmah nakon ispadanja kapiten ove selekcije Son Heung-min uputio se za London kako bi se priključio ekipi Tottenhama, te je samo par dana kasnije igrao protiv Brightona.

Tottenham je na svom terenu pobijedio sa 2:1, a Son je ušao na teren sredinom drugog poluvremena i upravo je on bio asistent Johnsonu u 96. minuti meča kada je londonski klub zabio drugi gol i došao do pobjede.

Iako je bilo jasno koliko je Son umoran i iscrpljen nakon nastupa na Azijskom kupu on je jednostavno htio da bude u sastavu za meč, te pomogne saigračima u subotu što je na najbolji način i uradio.

Oglasi

Nakon utakmice Son je dao izjavu za engleske medije, a jedno pitanje posebno ga je potreslo i nije imao snage da odgovori.

Naime, novinare je zanimalo kako se osjeća nakon što je Južna Koreja ispala u polufinalu i bila tako blizu finala Azijskog kupa. No, Son nije bio previše raspoložen da priča na tu temu što najbolje pokazuje koliko ga je poraz od Jordana pogodio.

"Uh, baš mi nije lako pričati ponovo o tom turniru. Jako je teško, ali je to dio fudbala. Taj poraz boli, ali da bih se oporavio igranje fudbala mi vraća osmijeh na lice ponovo, baš kao ovaj meč protiv Brightona", rekao je Son i dodao.

"Htio sam da se odmah vratim u Englesku i priključim ekipi jer mi je lakše tako da se nosim s tim porazom u polufinalu. Bio sam mjesec dana van ekipe i htio sam da pomognem odmah koliko god mogu. Imamo još samo nekoliko mjeseci do kraja sezone i moramo dati sve od sebe da budemo što bolji".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Son je odlaskom Harryja Kanea u Bayern dobio kapitensku traku u Tottenhamu i pokazao je na ovaj način koliko je posvećen ekipi.

U dosadašnjem dijelu sezone za Tottenham je u Premiershipu upisao 21 nastup, zabio je 12 pogodaka i dodao šest asistencija. Tottenham je trenutno četvrti na tabeli sa 47 bodova i ima sedam bodova manje od lidera Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi