Son stao pred kamere i otvoreno poručio zašto nije otišao u Saudijsku Arabiju

Nije poput drugih

Son stao pred kamere i otvoreno poručio zašto nije otišao u Saudijsku Arabiju

Edmir Škorić

Koreanski nogometaš Son Heung-Min mogao je poput mnogih da zaradi ogroman novac odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali on je inzistirao na tome da da ostane u Evropi.

31-godišnjak iz Tottenhama bio je na meti prvaka Saudijske Arabije Al Ittihada, koji je nakon Karima Benzeme i N'Gola Kantea namjeravao kupiti još jednu zvijezdu. Ipak, reprezentativac Južne Koreje nije se ni u trenutku dvoumio kada je dobio ponude bogatih Arapa.

"Istina je da je i novac važan, ali ja prije svega volim da igram nogomet. Uvijek sam sanjao o igranju u Premier ligi i još imam puno toga da napravim ovdje. Radujem se novoj sezoni, u prošloj sam imao puno problema. Dakle, ovo nije bio Sonny kojeg ja poznajem, želim ove sezone dokazati da sam ja Sonny kakvog svi odavno poznajemo. Želim to dokazati sebi i želim da dam nešto klubu kojem pripadam", poručio je Son.

"Očito je da ovog ljeta mnogi idu tamo (Saudijska Arabija op.a), što je stvarno, stvarno zanimljivo, ali za mene je san igrati u Premier ligi i veselim se ovoj sezoni".

Son se veseli radu pod vodstvom bivšeg trenera Celtica Postecogloua, nekoga s kim ima zajedničku historiju. "Bio je fantastičan. Prvi put smo se sreli 2015.", rekao je Son o novom treneru Spursa.

Oglasi

Son je u Tottenham došao iz Bayerna 2015. godine i uz Harryja Kanea je jedan od ključnih igrača već godinama u sjevernom Londonu. Prošle sezone je postigao 14 golova, ali i sam je priznao da je bio daleko ispod svoje prave forme.

Spursi su imali razočaravajuću sezonu, sada postoji strah da će ostati bez Harryja Kanea, kojeg sve više želi Bayern, ali šta god da bude, Son je spreman da u novoj sezoni pokaže najbolje od sebe.

Bilo bi šteta da je poput drugih prihvatio Saudijsku Arabiju, koja već sada broji desetke velikih zvijezdi, ali opet će oni najveći nogometni zaljubljenici vikende provoditi prateći utakmice engleske Premier lige...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je Son za ovaj klub odigrao 372 utakmice i postigao je 145 golova, ali nažalost, trofeji su izostali i ne može se pohvaliti da je išta osvojio.

Prethodno je 31-godišnji ofanzivac nosio dres Bayer Leverkusena i HSV-a, a njegova godišnja plata u Spursima je 10 miliona funti.

Top Komentari

user1676368963
Iz Bajera, nije iz Bayerna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi