Son završio vojni rok, bio među pet najboljih vojnika

Sada može da se posveti nogometu

Son završio vojni rok, bio među pet najboljih vojnika

E. Škorić

Zvijezda Tottenhama Son Heung-min okončao je vojni rok.

Reprezentativac Južne Koreje je imao svega tri sedmice vojnog roka iako je njegovoj zemlji obaveza muškarcima da odsluže dvije godine.

Son je bio proglašen jednim od pet najboljih vojnika u svojoj jedinici, a u petak je završio vojni rok sa počastima.

Marinci su na svojoj Facebook stranici objavili fotografije napadača Totenhema u uniformi kako izvodi vojni pozdrav ili kako u ležećem položaju puca iz M-16.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Južnokorejska vojska broji 600.000 vojnika, za razliku od Sjeverne Koreje koja broji 1,3 miliona pripadnika. Son je ranije izbjegao odsluživanje vojnog roka nakon što je 2018. svojoj reprezentaciji pomogao da osvoji Azijske igre u Indoneziji, ali je vrijeme pandemije iskoristio da se vrati kući i da ispuni nacionalnu dužnost.

U Južnoj Koreji su oduševljeni zbog načina na koji je Son pristupio vojsci, pa je na kraju bio među najboljim pojedincima.

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Hahahaha koji giganti :) Ovo ala faruk fazlinović, bio među najboljim studentima prava one dvije sedmice dok je studirao
10 0
hame
Vojni rok dva mjeseca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi