Šoše potvrdio: Fajić nije suspendovan, zbog lakše povrede čuvamo ga za finiš sezone

Igrat će već u narednom kolu?

Šoše potvrdio: Fajić nije suspendovan, zbog lakše povrede čuvamo ga za finiš sezone

E. Škorić

FK Velež će u subotu gostovati u Jajcu kod Metalleghea u još jednoj važnoj utakmici u Prvoj ligi FBiH.

Velež uoči 23. kola ima bod više od Olimpika i očekuje se žestoka bitka ovih timova do kraja prvenstva za prvo mjesto, pa Rođeni više nemaju pravo na kiks.

Stoga je mnoge iznenadila vijest da s igračima Veleža put Jajca nije krenuo prvi strijelac Nusmir Fajić, ali je direktor Rođenih Džemil Šoše objasnio da Fajić nije otputovao zbog lakše povrede.

"Istina je da Fajić nije otputovao s ekipom, no ne radi se o suspenziji. Naš napadač već određeno vrijeme ima problema sa sitnim povredama, pa je šef odlučio da Fajić preskoči ovaj susret kako se povreda eventualno ne bi pogoršala i kako bi ga sačuvao za sami finiš sezone, u kojem nas očekuje mnogo teških i zahtjevnih utakmica", kazao je Šoše za SportSport.ba, pa je dodao:

"U utakmici u Jajcu su šefu potrebni stoposto spremni igrači. Očekujemo da Fajić bude potpuno spreman već za iduću utakmicu u Mostaru.

Nakon Metalleghea, Veležu u goste dolazi kakanjski Rudar.

Šta Rođene čeka u Jajcu?
Jajčani igraju veoma kvalitetno u drugom dijelu sezone predvođeni sa klupe ambicioznim Salimom Duraković koji je posložio kockice i u Jajcu svi vjeruju u opstanak.

Trenutno se nalaze na desetom mjestu, a očekivanja pred meč sa Rođenima su zaista velika, iako je Velež svakako favorit. Durakovića svakako raduje što će na raspolaganju imati sve nogometaše, a najveća opasnost po golamana Bobića svakako će prijetiti od Haračića, Jusufbašića, Pljevljaka, Tankuljića, Kremenovića...

U prvom dijelu sezone u duelu ova dva tima bilo je 0:0, a Velež sada nema prava na kiks. Eventualni remi ili poraz uz pobjedu Olimpika nad Bratstvo u Sarajevu donio bi promjenu na liderskoj poziciji.

U timu Metalleghea vlada sjajna atmosfera. Čini se da je i travnjak na stadionu Mračaj u sve boljem stanju, pa se očekuje kvalitetan meč i dosta uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Veliki broj navijača Veleža najavio je dolazak u kraljevski grad, a cijena ulaznica za njih će iznositi 5 KM. Svoj dolazak najavili su i ljubitelji nogometa iz Donjeg Vakufa, Bugojna, Travnika, pa se očekuje užarena atmosfera

Susret u Jajcu se igra od 16:30 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burek_sa_mesom
Đe vam je Ibro huligan?!
0 4
milivoje
Faja mahmuran,ostao do kasno u Casinu
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi